Nyhed

Sådan ser hjernen ud under en Phlake-koncert

GAFFA.dk – Alt om musik

Da Phlake-fan Nanna var til Phlake-koncert under åbningen af årets Roskilde Festival, var det med en hjernescanner på hovedet. Den målte, hvilke dele af hendes hjerne, der var aktive under koncertoplevelsen. I en video, der blev vist på storskærmen foran de tusinde Phlake-fans, kunne publikum se en live-visualisering af Nannas hjerneaktivitet. Den video kan du nu se.

Hjerneeksperimentet var en del af holdningskampagnen Music Against Drugs, som er drevet af Sundhedsstyrelsen, Roskilde Festival og Dansk Live. Formålet er at vise unge musikinteresserede, der tit tager til festival eller koncerter, hvordan påvirkning af musik kan være en rus i sig selv.

For når Nanna og alle de andre tusinde festivalpublikummere oplevede Phlake den juni-aften, var det med kampagnens slogan: ”Under the Influence of Music”. De oplevede en form for lykkefølelse, som er velkendt for de fleste, når man hører et musiknummer, man godt kan lide. Denne lykkefølelse skyldes frigivelse af dopamin, som er et af de signalstoffer, man har i hjernen, der er med til at gøre os glade og give en fornemmelse af belønning. Den samme belønning, man kan opleve, når man for eksempel er forelsket, har god sex eller sniffer kokain.


Pointen er: Musik påvirker hjernen, og mere end stoffer, fordi musikken aktiverer flere dele af hjernen på samme tid. Se visualiseringen af Nannas hjerneaktivitet under Phlake-koncerten lige her.

GAFFAs Ole Rosenstand Svidt var også deltagende under den "solide Roskilde-åbning" og gav Phlake fire stjerner med følgende ord:

"Havde man sat en hjernescanner på undertegnede anmelder, ville man nok også have oplevet en del udslag, men måske knap så mange. Alle Phlakes mange kvaliteter ufortalt forstår jeg ikke helt, hvorfor så mange af deres sange skal gå i et så demonstrativt langsomt tempo – jeg synes ærlig talt ikke, det er så voldsomt erotisk ophidsende, men sådan er vi så forskellige.


Det er da også de mere energiske sange som storhittene ”Pregnant”, den nye single ”Gazette” og ”Angel Zoo”, der sætter mest gang i publikum – at singlerne rykker, overrasker ikke, men den positive modtagelse af ”Gazette”, der dog også ligger ret langt inde i sættet, burde give gruppen et fingerpeg om, at det ikke ville gøre noget at sætte farten op på i hvert fald udvalgte numre."

Phlake er på turné dette efterår, se datoer på GAFFA.dk/live

ANNONCE