P3 Guld – og vinderne er...

P3 Guld – og vinderne er...

P3 Guld-priserne er netop blevet uddelt for 16. gang til fremadstormende musiknavnene, også i år i DR Koncerthuset. Mens Benal modtog hovedprisen, P3-Prisen, blev P3-Talentet i år Soleima.

Benal alias rapperen Benjamin Hav og produceren Magnus Albert Wansche – navnet er sat sammen af medlemmernes fornavne – blev årets modtager af P3 Prisen på 100.000 kroner. Benal løb med prisen foran Kesi, der var den anden nominerede i kategorien i 2017.

I motiveringen for at give Benal P3 Prisen hed det blandt andet, at duoen ”er en modig og kompromisløs original, som aldrig tager den lige vej, men hver gang sætter sig selv på spil og udfordrer sit publikum.

”Siden debuten for fire år siden har det skæve – nogle vil sige nørdede – makkerpar kun bevæget sig op og frem, for med udgivelsen af det seneste album at have ramt et foreløbigt og skarpt skåret højdepunkt i en karriere, der heldigvis ikke lader sig tæmme,” lød det videre.

Benal blev endvidere kaldt ”en musikalsk bastard, der bygger bro mellem hiphop og elektronisk musik og leverer pumpende poesi til krop, hjerne og hjerte”, en duo med et ”tårnhøjt niveau” og ”med langtidsholdbare tekster og musik, man kan vende tilbage til og gå på opdagelse i igen og igen. Der er noget her, der sætter os fri – og det står lige der.”

Benal lod første gang høre fra sig i 2013, hvor de udgav ep'en "Baby", der i 2014 blev fulgt op af "Hiphop" og "Hvad med nu?" I januar 2016 udsendte de debutalbummet "Nu", der for en uge siden blev fulgt op af "Hvis det virkelig er vigtigt". Begge album fik fem stjerner af GAFFA. Læs anmeldelsen er det seneste album her under overskriften "Livet er Benalt".

Soleima er P3-Talentet

Soleima modtog prisen P3 Talentet 2017 – foran sangeren Hugo Helmig og rapperen Noah Carter, der også var nominerede. Prisen bliver givet til en kunstner, ”som P3 forventer har en stor karriere foran sig, og som meget vel kan give os næste års kæmpehit”, som det hedder.

”Dansk musik har med Soleima fået en på mange måder særegen stemme. Den synger fra vadestedet mellem løssluppen ungdom og forpligtende voksenliv, dér hvor kærligheden bobler, men også slår knuder og går sin vej. Det sted i tilværelsen, hvor forelskelse, forvirring og fest holder hinanden i hånden på skift."

"Det er dagdrømme forklædt som skvulpende, legesyg og pulserende pop – leveret med lige dele charme, styrke og sårbarhed af en kvinde, der besidder lige netop det. Vi glæder os til at se og – ikke mindst – høre endnu mere til ’P3 Talentet’ 2017: Soleima,” lød det i motiveringen.

Soleima stammer fra Skejby ved Aarhus.

Mens det er P3-værter og -redaktører, der har afgjort, hvem der skulle have P3-Prisen og være P3-Talentet, har lytterne i ugens løb og helt frem til under showet kunnet stemme om, hvem der skulle have prisen for P3-Lytterhittet 2017.

Valget stod mellem Alex Vargas’ "Inclosure", Scarlet Pleasures "Deja Vu", "Forstenet" med sidste års P3-Prisen-modtager Karl William og "Ouch" med Phlake, og lytterne havde stemt ind, at det skulle være Scarlet Pleasures "Deja Vu", der hentede prisen hjem.

I år var det P3’s Andrew Moyo og DR3’s Petra Nagel (billedet), der var værter for P3 Guld-showet, som blev sendt direkte på DR3 og P3. Ud over at uddele tre priser til fremadstormende danske navne kunne de også præsentere en lang række danske musiknavne, der spillede live på Koncertsalens scene.

Både Scarlet Pleasure, Maximillian, Nelson Can, Kesi, Benal, Noah Carter, Hugo Helmig og Soleima optrådte til showet, som DR har holdt siden 2001, hvor det fandt sted i Falconer Salen. Siden 2009 er priserne blevet uddelt i DR Koncerthuset.  

Det halvanden time lange P3 Guld-show kan ses eller genses på dr.dk/tv og på DR3 søndag klokken 16.00. På P3 gør vært Mads Gundersen også status på ’P3 Guld – dagen efter’ lørdag mellem klokken 12.05 og 14.00. Her får han blandt andre besøg af nogle af P3 Guld-modtagerne og de optrædende.De har fået den store pris ved P3 Guld gennem årene
September 2017: Benal
Oktober 2016: Karl William
Oktober 2015: Ukendt Kunstner
April 2014: MØ
Marts 2013: Marie Key
April 2012: When Saints Go Machine
Januar 2011: Fallulah
Januar 2010: I Got You On Tape
Januar 2009: Veto
Januar 2008: Dúné
November 2006: Mikael Simpson
Januar 2006: Tina Dickow
Januar 2005: Peter Sommer
December 2003: Baby Woodrose
December 2002: Swan Lee
December 2001: Saybia


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA