P3 Guld løb af stablen – det skete på scenen

P3 Guld løb af stablen – det skete på scenen

Der var lagt i kakkelovnen til et brag af show, da P3 Guld løb af stablen for 16. gang. Årets værtspar blev udgjort af DR3-vært Petra Nagel og P3-vært Andrew Moyo, og de gjorde dagsordenen klar fra start: Grundet de adskillige sager og skandaler, der har ramt Danmarks Radio det sidste stykke tid, havde de to værter så vidt muligt forsøgt at tilfredsstille alle uden at træde nogen over tæerne. Der blev derfor gentagne gange gjort opmærksomt på både flere af de nomineredes samt begge værternes hudfarve, og Moyo førte sågar en monolog om, hvordan man bedst muligt undgår at forveksle danske mulatte kendisser med hinanden. Det hele blev selvfølgelig sagt og gjort med en satirisk undertone.

Selve showet var spækket med musikalske optrædener fra samtlige nominerede til henholdsvis P3 Guld- og P3 Talent-prisen. Derudover optrådte også girl power-bandet Nelson Can, postpunkbandet The Minds of 99, stjernefrøet Maximillian og poptrioen Scarlet Pleasure.

Sidstnævnte åbnede ballet med nummeret ”Limbo” og den splinternye ”Good Together”. De vandt tilmed aftenens først uddelte pris ”P3 Lytterhittet” for deres radiohit ”Deja Vu” over Alex Vargas, Karl William og Phlake.

 

Solstrålehistorien om Soleima

En anden meget hæderlig pris, der årligt bliver uddelt ved P3 Guld, er P3 Talent-prisen. Her var det i særdeleshed et meget blandet felt, der var oppe mod hinanden: Hugo Helmig, der på rekordtid har skabt sit eget navn med hittet ”Please Don’t Lie”; Noah Carter, der med sin internationale hiphop-lyd tilfører Danmark noget unikt; og Soleima, der med sine lækre poppede vokal og guitar-riffs på under et år er gået fra at være nærmest ukendt til kendt og anerkendt navn i branchen.

Og det var netop Soleima, der vandt Talent-prisen, og den 27-årige sangerinde lod til at have svært ved at finde de rigtige ord ved modtagelsen af prisen:

”Årh mand, fuck det er vanvittigt! Jeg ved ikke engang, hvad man skal sige – det er min første pris nogensinde…”

 

Guld til Benal

Aftenens helt store pris var selvfølgelig P3-Prisen, som i år stod mellem blot to navne – Kesi og Benal. De to kunstnere tilhører godt nok begge hiphop-genren, men de må siges at ligge i hver sin ende af genrens spektrum. Kesi, der sammen med navne som Gilli og drengene fra Mellemfingamuzik formår at blande gangsterrap med poptoner, mens duoen bestående af rapper Benjamin Hav og producer Albert Wancher skaber mere poetisk lyrik.

Kort forinden uddelingen af hovedprisen leverede de to kunstnere også to yderst plausible optrædener. Her fik Benal selskab af en frisk lille fyr med en stemme, der nailede det velkendte omkvæd til hittet ”Uh Babe”, og frontmand Benjamin endte på klimatisk vis stående på et sæde ude mellem publikum. Kesi havde sit slæng med både på og ”bag” scenen; til tonerne af ”Følelsen” fik store dele af green room, især drengene fra Lukas Graham, kridtet danseskoene, og i bar mave fik rapartisten selskab af en kæmpe flok danserinder til sommerhittet ”Mamacita”.

Til trods for at Kesi sluttede med et brag og, til dels, havde publikum i ryggen ved annonceringen af vinderen, var det navnet ”Benal”, der stod på sidste års vinder Karl Williams kuvert. Og det kom også bag på den vindende duo selv:

”Jeg var helt sikker på, at Kesi ville tage den. Det er Kesis år. Alle er enige om, at det er Kesis år. Men – MEN – vi tager den (prisen, red.). Det er ikke, fordi vi ikke tager den.”

Dermed endte det faktisk med, på trods af værternes opsang, at det var tre kaukasiske kunstnere, der løb med priserne. Så må vi se, hvor mange overskrifter, Danmarks Radio i den kommende tid kommer til at trække på grund af den sag…

Til dem, der ønsker at se (eller gense) hele showet, bliver P3 Guld genudsendt søndag kl. 16 på DR3, og awardshowet kan også streames på dr.dk/tv de næste 30 dage. Derudover holder Mads Gundersen efterfest i dag kl. 12-14, når P3 fortsætter festlighederne fra Koncerthuset i radioen.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA