Nyhed

Charles Bradley er død

GAFFA.dk – alt om musik

Den kendte soulsanger tabte kampen til kræften

Den amerikanske soulsanger Charles Bradley er død, 68 år gammel, skriver hans officielle Facebook-side.
 
"Det er med tungt hjerte, at vi må annoncere Charles Bradleys bortgang. Han var altid en kriger og kæmpede mod kræften med alt, han havde. Han blev diagnosticeret med mavekræft i efteråret 2016 og fik behandling for dette. Tidligere i år drog han ud på turné efter at være blevet raskmeldt, men kræften kom tilbage og spredte sig til hans lever," udtaler en repræsentant for kunstneren til Rolling Stone.
 
Artiklen fortsætter under videoen
 

Representanten takker videre for al støtten i sygdomsperioden og siger, at kunstneren også selv var taknemmelig for al den kærlighed, han modtog fra sine fans.

Charles Bradley voksede op i fattige kår i New York, forlod hjemmet som 14-årig og levede herefter på gaden i en periode. Han fik siden job som kok og begyndte i 90'erne at arbejde som James Brown-fortolker. Han slog først igennem med egne sange i en moden alder af 62 år i 2011, da han udgav debutalbummet "No Time for Dreaming" gennem det hæderkronede soulpladeselskab Daptone Records. Senere fulgte han op med "Victim of Love" i 2013 og "Changes" i 2016.


I 2013 gav Charles Bradley et interview til GAFFA og sagde blandt andet:

"Jeg har altid sagt én ting, som min mormor også altid sagde: "Hold fast i Gud i dit hoved. Han vil bringe dig gennem hver sten på din vej. Vis med kærlighed, hvem du er og lad hele verden se, hvem du er.". Jeg er utrolig taknemmelig for de mennesker, som har givet mig en chance og åbnet deres hjerter for mig. Det er dem, som jeg vil give min kærlighed, for det her er alt, jeg nogensinde har ønsket. Da jeg voksede op, ledte jeg efter denne her mulighed." Læs hele interviewet her.

Charles Bradley gav adskillige koncerter i Danmark, blandt andet på Roskilde Festival 2011 og Posten i Odense 2013. Her uddellte GAFFAs anmelder Morten Ebert Larsen de maksimale seks stjerner og skrev blandt andet: "Charles Bradleys musikalske prædiken satte sig dybe spor i min musikalske bevidsthed, og et eller andet sted havde jeg ikke lyst til at forlade Posten, for virkeligheden ventede jo. Ja, jeg sidder stadig her og tænker på, om det hele har været en drøm." Læs hele anmeldelsen her. 


ANNONCE