Karl William til Søren Huss: “Du er så smuk”

Karl William til Søren Huss: “Du er så smuk”

Gårdagens Toppen af Poppen startede ud med melodisk morgenmelankoli leveret af Karl William. Med to akustiske guitarer og en ligeledes akustisk bas formåede den 22-årige aarhusianer af kreere et respektfuld og sårbart cover af Søren Huss’ “Du er…”.

Nummeret har Søren Huss oprindeligt skrevet i kærlighed til og savn af sin kæreste, som han mistede i en trafikulykke tilbage i 2007. Kæresten blev dræbt på stedet, mens deres lille datter blev hårdt kvæstet. I går blev nummeret dog taget et helt andet sted hen i hænderne på Karl William. Til linjerne, som lyder: “I et øjebliks ubegribelig stilhed finder jeg kun kærlighed. Du er så smuk” forklarer Karl William:

"Jeg har først og fremmest valgt at fortolke den her sang, fordi den er helt vildt god – og så har jeg bare lyst til at fortælle Søren Huss, hvor smuk han er."

Vi kender Karl William bedst i et melankolsk og danskproget teksunivers, akkompagneret af et væld af bløde, elektroniske detaljer. Karl William debuterede som 18-årig i 2013, da han lagde debutsinglen "Kostumeramt" på nettet, og den vakte stor opmærksomhed. Året efter udgav han ep'en "Døende" og optrådte på blandt andet Roskilde Festival, og i 2015 udsendte han så sit debutalbum "Placebo" og modtog prisen "P3 Talentet" ved det store P3 Guld-showet i DR Koncerthuset sidste år. Seneste udgivelse er ep'en "Livet" fra 2016.

Se Karl Williams cover lige her.

Se originalen med Sonja Richter i hovedrollen herunder.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA