Nyhed

Hiphop-legenden Grandmaster Flash besøger Danmark

GAFFA.dk - Alt om musik

Ingen ringere end hiphopppens ”Grandmaster” gæster Pumpehuset i København den 16. november 2017. Showet ”Hip-Hop, People, Places & Things With Grandmaster Flash” bliver et audiovisuelt Grandmaster Flashback til hiphoppens og dj-musikkens fødsel i 70'ernes New York.

Den legendariske Grandmaster Flash dristede sig i slutningen af 70’erne til at lægge hænderne på pladespillernes vinylskiver. Han udviklede og forfinede teknikker som scratching og breakbeats, der stadig er grundlæggende for genren. Det betyder, at enhver, der i dag kalder sig dj, står på skuldrene af Grandmaster Flash – og nu kan man opleve historien foruden manden i egen høje person til et stort opsat show på dansk grund. 

En autentisk bid af 70’ernes New York


Grandmaster Flash var nyligt på alles læber i forbindelse med Netflix-serien ”The Get Down”, der handler om hiphoppens spæde begyndelse i The Bronx, New York City. Den setting tager Grandmaster Flash med på tour til november og smider Pumpehuset direkte ud på en musikalsk tidsrejse.

På den kommende ”Hip-Hop, People, Places & Things”-verdensturné kaster grandmasteren nemlig et blik tilbage på dengang i 70’erne, hvor det hele startede. Det bliver med en visuel og musikalsk iscenesættelse af et funky blockparty i The Bronx, der inkluderer de mennesker, steder og ting, der har skabt ikonet Grandmaster Flash. Musik, dansetrin og påklædning bliver en autentisk bid af 70’ernes New York – som taget ud af "The Get Down".

De rasende fem


Pioneren startede gruppen ”Grandmaster Flash and the Furious Five” i slutningen af 70’erne som én af verdens første hiphopgrupper. De udviklede blandt andet freestyle battles og grundlagde meget af den lingo, som stadig forbindes med kulturen. The Furious Fives funky hit ”The Message” gik verden rundt.

Varm op til Grandmaster Flash-koncerten med et genhør af "The Message" her:


ANNONCE