Nephew er tilbage – med koncerter, ny musik og nyt medlem

Nephew er tilbage – med koncerter, ny musik og nyt medlem

Nephew har ikke givet offentlige koncerter i Danmark siden Smukfest 2014, men nu har de netop annonceret to store shows, i Jyske Bank Boxen fredag den 5. oktober 2018 og Royal Arena lørdag den 6. oktober 2018.

“Vi kan ikke lade være”, fortæller frontmand Simon Kvamm og uddyber: “Nephew er som en familie, både internt og i forhold til vores publikum, og efter hver især at have været ude at opleve nyt savner vi at feste med familien igen.”

Gruppen spiller en stribe af deres gamle sange, men der bliver også plads til ny musik. Guitarist Kristian Riis fortæller:

"I øjeblikket mødes vi bare og spiller sammen, og der er en ret vild musikalsk energi i gang. Vi har lyst til at gøre det, vi altid har gjort, nemlig spille firkantet melankolsk elektrorock, der passer godt til rundkreds og fællessang. Men i en ny opstilling.”

Nephew har nemlig optaget et nyt familiemedlem, nemlig musikeren og produceren Marie Højlund fra Marybell Katastrophy. Simon Kvamm har for nylig arbejdet med Marie Højlund om at remixe danske højskolesange til teaterkoncerten "Lyden af de skuldre vi står på" på Aarhus Teater. Om idéen bag samarbejdet udtaler det nu seks m/k store band:

“Vi har lyst til udvikling og noget friskt. Nye møder og nye toner. Men vi kigger ikke kun frem, også tilbage. Vi har lyst til at tale om cirkler og hjul og ting, der går i ring, fremfor bobler og disruption og ting, der vækster. For vi lever alle i døgn og uger og årstider – alting kører rundt. I 2018 vil vi derfor markere hver af de fire årstider med et fremstød fra vores lejr. For forhåbentlig at kunne mødes med publikum om både noget gammelt og noget nyt.”

Nephew har siden gennembruddet med deres andet album USADSB i 2004 solgt mere end en halv million album og modtaget 9 DMA-priser, 13 GAFFA-Priser og 5 priser ved P3-Guld. Deres seneste album er Hjertestarter fra 2012.

Sideløbende med Nephew har Simon Kvamm udgivet to album med Peter Sommer i De Eneste To i henholdsvis 2010 og 2014, ligesom han i januar i år udsendte sit første soloalbum, Vandmand.

Guitarist Kristian Riis og keyboardspiller René Thalund har udgivet tre singler i 2017 som duoen True Nord, og deres debutalbum udkommer senere i år efterfulgt af en turné.

Billetsalget til de to arenakoncerter i efteråret 2018 starter fredag den 6. oktober klokken 10.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA