Nyhed

Bruce Springsteens soloalbum er på vej

GAFFA.dk - Alt om musik

Bruce Springsteen bekræfter i et interview, at hans kommende soloalbum er færdigt – men stadig mangler både titel og releasedato.

Alder er ingen hindring for det 68-årige rockikon Bruce Springsteen, der som altid har mange jern i ilden. I øjeblikket er han i gang med fire måneders intime solokoncerter på Broadwayteateret Walter Kerr Theatre.

Tilsyneladende er The Boss gået i solo-mode.


Allerede i sommeren 2016 var der tale om et nyt soloalbum ud over de nu igangværende solokoncerter på Broadway, men i dag godt halvandet år efter har albummet stadig ikke set dagens lys. Fans venter i spænding på det, der bliver intet mindre end Springsteens 19. album i rækken.

Et singer-songwriter-album

Springsteen kalder det kommende udspil for et ”singer-songwriter-album” i et interview med Variety. Han udtaler desuden:


”Rent skrivemæssigt hænger det nye album sammen med mine soloalbums som ”Tunnel of Love” og ”Devils and Dust”, men det er ikke som dem overhovedet. Det er bare forskellige karakterer, der lever deres liv.”

Faktisk har det kommende soloudspil været meget længere undervejs end først antaget:

”Jeg skrev det meste af albummet før [2012's] ”Wrecking Ball”, men så stoppede jeg med at lave det album for at lave ”Wrecking Ball” i stedet, og nu er jeg vendt tilbage til det. Så der er gået et stykke tid, siden jeg har skrevet noget, men det er ikke usædvanligt.”


Hvis begrebet ”soloalbum” eller ”singer-songwriter” giver forestillinger om et akustisk værk med bare The Boss og en guitar, er det ikke ligefrem det, man må forvente. Til Billboard sagde Springsteen allerede sidste juli:

”Når jeg siger soloalbum, taler jeg ikke om et akustisk album. Det er faktisk et meget ekspansivt album, et meget rigt album.”

Og hvornår udkommer så dette længe ventede album? Adspurgt direkte siger The Boss afslappet til Variety:


”Oh year, jeg har bare været optaget af andre projekter. Det (albummet red.) venter på sit øjeblik. God musik forsvinder ikke!”.

ANNONCE