Nyhed

I morgen revolutionerer de lyden af Rhythm’n’Balls

GAFFA.dk - Alt om musik

Ifølge Phlake selv får Rhythm’n’Balls-lyden en helt ny finish på deres andet album. Weird Invitations kommer på gaden i morgen, fredag den 6. oktober.

I løbet af 2017 har Phlake drypvist teaset et kommende album med de fire nye singler: ”Gazette”, ”Ouch”, ”Chunks” og ”Gone" (feat. Aline Baraz). Alligevel er de gået stille med dørene, hvad angår releasedato og albumtitel. Nu er de imidlertid klar med Weird Invitations, der er blevet produceret i både Los Angeles og København siden begyndelsen af 2017 og er på gaden om mindre end et døgn.

Ny lyd og nye samarbejder


Den lyd, de selv betegner som værende en hiphop-RnB-bastard kaldet ”Rhythm’n’Balls”, får eftersigende længere snor på det nye album. Først og fremmest har Phlake inviteret et større hold af nye samarbejdspartnere med i processen. Det gælder blandt andre Alina Baraz, der er feature på singlen ”Gone”, samt Coco O, Robin Hannibal, Chris Lake, Louis Winding, Troo.L.S (eks-Suspekt) og Daniel Wilson.

– Denne gang har vi inkorporeret nye mennesker i processen inklusive vores liveband, producere og andre sangskrivere, især Daniel Wilson (som blandt andet har skrevet for The Weeknd og Miguel). Vi er klart i et mere åbent forhold, end vi var på vores første album, fortæller duoens ene halvdel, Jonathan Elkær.

Det betyder samtidig, at der tilføjes nye dimensioner til Phlake-lyden:


– Det er et album med klart mere tempo. Et mere hårdslående album. Der er sange, som lyder fuldkommen anderledes, end jeg havde kunne forstillet mig bare seks måneder tilbage, siger forsanger, Mads Bo Iversen, om Weird Invitations.

Et personligt tekstunivers

Sangene på albummet er hovedsageligt skrevet af Mads Bo og Jonathan selv. Teksterne tager udgangspunkt i deres eget liv, deres følelser og historier i et personligt tekstunivers:


– Albummet er en invitation ind i forskellige rum i Phlake Mansion, hvor hvert rum beskriver relationer med mennesker i vores liv, om så det er møder eller brud i den omverden, vi befinder os, forklarer Jonathan.

En fremadstormende duo

Med mere end 80 millioner streams har duoen indtaget de danske hitlister med debutalbummet Slush Hours fra 2016, som opnåede platinstatus. Phlake modtog desuden fem priser til Danish Music Award i samme år. På deres sommerturné i 2017 fik de blandt andet lov til at åbne Orange Scene på Roskilde Festival, og den performance fik fire stjerner af GAFFAs anmelder.


LÆS OGSÅ: ”Solid Orange Scene-åbning fik de friske til at smide tøjet” 

Udenlandske Phlake-fans kan se frem til en europaturné i dette efterår, og danske fans kan ligeledes opleve dem live – og mon ikke en god håndfuld af de nye tracks opføres live i den forbindelse.

Lyt til de fire singler her:


ANNONCE