Nyhed

Kongerne af liveoptrædener annoncerer tour med bizar video

GAFFA.dk – Alt om musik

Den eksperimentelle poptrio WhoMadeWho har udgivet en lige så eksperimenterende musikvideo til deres nyeste single ”I Don’t Know”, der dykker ned i følelsen af fortabelse og hjemløshed. Derudover har de annonceret en række datoer for deres kommende Europaturné.

I et surrealistisk, koldt vinterunivers går forsanger og guitarist Jeppe Kjellberg ensom og fortabt rundt blandt en flok euforiske indere, der ekstatisk danser i sneen iført gummistøvler og oversize regntøj. Det hele er meget bizart og underholdende, men også smukt på sin egen måde. Kontrasten mellem de dansende indernes opstemthed og Jeppe Kjellbergs dybe apati gør det også til en vemodig oplevelse, især når omkvædet går i gang: ”I don’t know, what I’m waiting for / I’m breathing thin air.”

LÆS OGSÅ: Ny single og intens livevideo fra WhoMadeWho


Jeppe Kjellberg har tidligere fortalt om nummeret ”I Don’t Know”, at den minder ham om dengang, han sad fast i transit på vej til den mexicanske by Guadalajara og havde mistet sit pas – en følelse af fortabthed, som WhoMadeWho har skruet maks op for i den nye video. Hatten af for Zweihund og Maedchenfilm, der har instrueret og produceret musikvideoen, der giver associationer til den amerikanske filminstruktør Wes Anderson.

Artiklen fortsætter under videoen


To koncerter i Danmark

WhoMadeWho har ud over videoudgivelsen annonceret datoer for deres Europaturné i foråret 2018. Turnéen starter i Schweiz i februar og slutter i Danmark i marts med to koncerter i København og Aarhus. Koncerten i København foregår den 23. marts på Store Vega, og koncerten i Aarhus foregår på Train dagen efter. Billetsalget er startet.

WhoMadeWho består ud over Jeppe Kjellberg af sanger og bassist Tomas Høffding og trommeslager og producer Tomas Barfod (også kendt fra house-duoen Filur). Trioen har udgivet fem studiealbum samt en række ep'er og singler. Deres optræden under årets Wonderfestiwall fik 5 stjerner af GAFFAs anmelder med overskriften ”Unikke WhoMadeWho i konstant udvikling”.


ANNONCE