Nyhed

Guide: De 9 bedste musikbøger og biografier

Få gratis adgang til alle de populære titler på Mofibo og find din særlige rabatkode i artiklen her

Efteråret er over os, og hvad er bedre end at spendere de lange efterårsaftener med en god bog? GAFFA har kigget dybt i arkivet og fundet en række musikbøger og biografier, som alle har fået ros og stjerner med på vejen af vores anmeldere. Så er du sikret kvalitets-læsning igennem alle de mørke dage.

Som bonus kan du lige nu læse eller lytte til ALLE bøgerne gratis via Mofibo. Du skal bare oprette dig som ny kunde med koden GAFFA17 - så får du automatisk 2 måneders abonnement kvit og frit - og selvfølgelig helt uden binding. Det kan du gøre lige her.

gallery_large

1. Helmig og Kærligheden

HVORFOR DU SKAL LÆSE DEN: 


For første gang bidrager Thomas Helmig selv til en biografi – og så endda som eneste kilde. Det gør bogen til et unikt indblik i Helmigs eget univers, og for den musikinteresserede læser er det udbytterigt at høre Helmigs egne ord om, hvordan sange som "Nu hvor du har brændt mig af" og "Det er mig, der står herude og banker på" er blevet til.

Få også svar på hvorfor han i det hele taget begyndte at spille musik, hvorfor soulmusikken og Bob Dylan har været så stor en inspiration for ham, hvordan Peter A.G. og Gnags' pladeselskab Genlyd har været mentorer for ham i mange år, hvordan forholdene var på den aarhusianske musikscene i 80'erne, og hvordan han ser på sine kolleger i musikbranchen. Absolut vedkommende læsning!

Læs eller lyt til bogen på Mofibo gratis via GAFFAs tilbud lige her 

gallery_large

2. Nick Cave – En Biografi

DERFOR SKAL DU LÆSE DEN:

Nick Cave – En biografi fortæller historien om et af rockens helt store ikoner, der på forbløffende vis og med lyrisk galskab har fornyet klassiske myter og sat strøm til både Bibelen og litteraturens klassikere. Bogen gennemgår Nick Caves imponerende bagkatalog og følger ham gennem hans mange forvandlinger til den unikke sanger og sangskriver, han er i dag. Det er en overlevelseshistorie om en mand, der slås med indre dæmoner, selvhad og misbrug, men som forsoner sig med sig selv, lægger stofferne på hylden og bliver endnu mere intens – også på scenen.


Bogen er lige dele biografi og detaljeret gennemgang af sangværket – og GAFFAs anmelder Espen Strunk betegner bogen som "samlet set en absolut vederhæftig og begavet indkredsning af fænomenet Cave og hans fascinerende univers".

Lyt eller læs biografien på Mofibo gratis via koden GAFFA17 lige her

gallery_large

3. Adele - Adele

HVORFOR DU SKAL LÆSE DEN:

Kom tæt på Adele og hendes sange med denne afslørende biografi om kvinden med den fantastiske stemme! Adele er en superstjerne og et fænomen. Med sin unikke tilgang og de stærke og oprigtige følelser, hun udtrykker med sin musik, har hun rørt millioner af mennesker. I denne biografi følger vi hendes rejse fra Tottenhams gader til verdens største scener.

Forfatteren Sean Smith har interviewet menneskerne i Adeles liv, og han fortæller om hendes barndom og opvækst, hvordan hendes første album blev udgivet, hvordan hun tog USA med storm – og hvad der nær havde sat en stopper for hendes karriere.

Læs biografien om Adele og 40.000 andre titler på Mofibo gratis i 2 måneder via linket her

gallery_large

4. David Bowie - Bowie

DERFOR SKAL DU LÆSE DEN:

Kort sagt: det er én af de bedste biografier, der er skrevet om Bowie. Og der er skrevet mange! Denne omfattende biografi om David Bowies liv og ikke mindst hans store kunstneriske produktion har været totalt udsolgt på print - men du har nu muligheden for at lytte og læse hele bogen via Mofibo. 

Bogen tegner et portræt af musikeren, der træder ud af massekulturens skygge og bliver et stilikon i efterkrigstidens musik- og kunstmiljø. Forfatteren bag bogen, rockjournalisten Marc Spitz, fortæller spændende og med et enormt udsyn om Bowies baggrund i 1960’ernes swinging London, om 1970’ernes sex, drug & glitter, om hans kanonisering til international superstjerne i 1980’erne og endelig om hans kolossale indflydelse på de seneste generationers musik og kunst.

Bogen fåes både som e-bog og lydbog hos Mofibo. Du kan få adgang gratis via koden GAFFA17 her


gallery_large

5. Wafande - Se Mig i Dag

HVORFOR DU SKAL LÆSE DEN:


Wafande fortæller historierne og forfatteren Michael Holbek har nænsomt og i fuld respekt for Wafande valgt at skrive fortællingerne ned med Wafandes egne ord. Så virkelighedstro, at hvis man lukker øjnene, så kan man næste "høre" Wafande tale.

I bogen beskriver Wafande sine dybe kærlighed til sin hippie-mor, savnet af sin biologiske far og om det at føle sig anderledes alle andre steder end på scenen. Selvom det på ingen måde er en formanende eller fingerpegende bog, så lufter Wafande ærligt sine meninger om hash, Christiania, mobning, racisme samt om det at være dansk, men gør det på en sympatisk og hudløs ærlig facon.

Bogen beskriver også nedturen og den ensomhed, der fulgte i kølvandet på Wafandes store succes og de uendelige fester, der blev en del af hverdagen, men anviser også, hvordan man kan ”kravle op af hullet”, som Wafande selv beskriver det.


Wafandes viljestyrke fornægter sig ikke. Det handler om at tro på sig selv og ALDRIG at have en plan B, men også om at gribe friheden, turde følge sit hjerte og drømme stort.

Læs bogen på Mofibo gratis via koden GAFFA17 lige her

gallery_large

6. Jagger - rebel, rockstjerne, rodløs, stratenrøver

DERFOR SKAL DU LÆSE DEN:

Hvis Chuck Berry opfandt "Rock and Roll", så opfandt Mick Jagger "Rockstjernen".

Hvor Kieth Richards er hjertet og blodet i The Rolling Stones, er Jagger hjernen. Her får vi historieen om en ung mand, som længe både fulgte sine studier og ledte den gruppe, der blev verdens største rockband, mens de andre stenede deres hjerne ud. Som gik på barrikaderne i ungdomsoprøret, indtil han blev så berømt, at han ikke kunne være i fred.

Bogen er en morsom og næsten hypnotisk pageturner om Mick Jaggers liv, om musikken og kvinderne (nej, han er ikke bøsse), om det dekadente liv som berømthed, og om den klare omtanke og planlægning, der hele tiden bringer både ham og bandet ud af vanskeligheder og ud på alverdens scener.


Bliv klogere på Mick Jagger og læs bogen gratis på Mofibo via GAFFAs tilbud her

gallery_large

7. Bruce Springsteen - Born To Run

HVORFOR DU SKAL HØRE DEN:

Det kunne – eller skulle i al fald helst – kun blive stort, når selveste Springsteen barsler med en selvbiografi. Og det er det, heldigvis, også: Med Born to Run giver verdens muligvis mest sympatiske superstjerne os en ikke bare voluminøs og velskrevet, men også illuminerende og ærlig erindringsbog. Således skrev GAFFAs anmelder Espen Strunk i sin 5-stjernede anmeldelse af bogen. 


Springsteen er en gudsbenådet fortæller – også i bogform. Og det kan du for alvor få lov til at mærke på egen krop, da Mofibo også har lydbogen på hylden, med selveste Bruce himself som oplæser! En stor oplevelse der kun kan anbefales varmt.

Lyt til biografien med Bruce som oplæser på Mofibo med et 2 måneders gratis abonnement via GAFFA her 

gallery_large

8. Historien om Love Shop - Himmelflugt og Højdeskræk

DERFOR SKAL DU LÆSE DEN:

En fremragende og uhørt ærlig musikbriografi om den både smukke og tragiske fortælling om Love Shop.


I 25-året for Love Shops debut har forfatter og journalist Tommy Heisz fulgt med bandet rundt i landet på den længste turné nogensinde. Undervejs har han talt med en lang række personer, der har fulgt bandet gennem tiden. Familie, kærester, venner, kolleger, fans og musikanmeldere bidrager alle til historien om et de mest markante bands i dansk rock.

Resultatet er en fortælling om venskab og fjendskab, om død og overlevelse. Himmelflugt og højdeskræk er en gennemresearchet, nærgående og poetisk biografi om et orkester, der har kæmpet hårdt gennem så mange år og er blevet ramt af så megen modgang, men alligevel har turde holde fast i en deres drøm og trofast har arbejdet videre.

Læs bogen gratis på Mobifo via koden GAFFA17, når du opretter dig her

gallery_large

9. Patty Smith - M Train

Det her er en bog for alle, som elsker at tilbringe en eftermiddag på café, fordybet i en bog eller i verden omkring. M Train er en personlig og poetisk beretning om livet, kunsten og kærligheden. ‘M Train’ er Patti Smiths første bog siden bestselleren ‘Just Kids’, som læsere i alle generationer faldt for, og som Smith modtog flere priser for, bl.a. den prestigefyldte National Book Award. Den kan du i øvrigt også finde hos Mofibo.


GAFFAs anmelder Espen Strunk skrev blandt andet: 

“M Train er en bog, som skaber en personlig verden, skrevet i et sprog, som mere og mere væver dig ind i sin egen rytme. Ikke øjeblikkeligt fangende som forgængeren, men jeg fornemmer, at det bliver en af den slags bøger, der tages frem igen og igen, fordi man lige skal læse en passage. Eller lige skal falde ind i den røgede stemning, mens man lader sig vederkvæge. Ligesom man må have respekt for en enkes fortsatte hengivenhed over for den mand, som blev taget fra hende, men som stadig får liv på disse rejser i denne usædvanlige bog.”

Lyt eller læs til de 9 bøger hos Mofibo med et gratis abonnement i 2 måneder via GAFFA. Husk at bruge koden GAFFA17 når du opretter dig, som ny kunde. Så får du også adgang til alle de 40.000 andre titler som Mofibo har på hylderne. God fornøjelse!

JA TAK - Jeg vil gerne have 2 måneders gratis Mofibo abonnement!

gallery_large


ANNONCE