Nyhed

Stærk video fra Beyoncé kræver frihed for piger

GAFFA.dk - Alt om musik

I forbindelse med gårsdagens Internationale Pigedag udsendte Beyoncé endnu en stærk video. Videoen viser unge piger fra hele verden i alderen 5 til 11 synge og danse til Beyoncés nummer ”Freedom”, og de er vrede.

Videoen er produceret af Chime For Change og Global Goals, to organisationer som arbejder på at styrke de stemmer, som taler for piger og kvinders sag verden over samt kæmper for at opnå globale ændringer for menneskerettigheder og klimaændringer inden år 2030.

LÆS MERE: Barmhjertige Beyoncé: Hjælper ofre for naturkatastrofer 


Videoen viser også nogle skræmmende statistikker, som at én pige dør hvert femte minut som et resultat af vold.

1 ud af fire piger bliver bortgiftet som barn. 71 procent af al menneskehandel består af kvinder. Mere end 63 millioner piger har undergået kønslemlæstelse. 130 millioner piger har ikke adgang til skole eller uddannelse, og piger har dobbelt så stor risiko for at blive smittet med HIV.

Det er ikke første gang, Beyoncé slår et slag for kvinderettigheder, og hun er med årene efterhånden blevet et symbol på ”female empowerment”, ikke mindst med hitsangen ”Run The World (Girls)”.


LÆS MERE: Madonna, Coldplay og Beyoncé skriver åbnet brev om kvinderettigheder - og Madonna laver kortfilm

I videoen appellerer producenterne bag videoen til publikum om at tage del i kampen mod nogle af de globale mål de ønsker at nå inden 2030. Barnebrude skal være en saga blot, alle piger skal i skole, man skal gøre en ende på AIDS-epidemien og al vold mod piger og kvinder skal ophøre.

Afslutningsvis spøger de hvad #freedomforgirls betyder for dig.


Se videoen her:

ANNONCE