Streamingtjenester kommer countrymusikere til undsætning

Streamingtjenester kommer countrymusikere til undsætning

Billedet: Willie Nelson, en af de helt store countrystjerner

Streamingtjenester er begyndt at have en seriøs indvirkning på countrymusik, viser en artikel fra musikmediet Rolling Stone. Ikke bare spredes musikken internationalt, tjenesterne hjælper også artisterne med at kortlægge, hvor fanskarer befinder sig og kan derfor bane vej for koncerter i nye områder.

Don VanCleave er manager for singer-songwriter Brent Cobb, en anerkendt countrymusiker fra staten Georgia i USA. Da manageren studerede en analyserapport af countrymusikerens lyttere på Spotify, som han havde bestilt fra tjenesten, viste det sig, at en stor andel af lytterne ikke befandt sig i hjemlandet, men snarere i europæiske byer som Stockholm, Oslo og Amsterdam. I besiddelse af denne information bookede han således flere optrædener i Europa med stor succes.

”Han havde ikke headlinet i USA endnu, og så udsælger han koncerter i Amsterdam. Det er alene på grund af streaming,” siger manager Don VanCleave til Rolling Stone.

Som streamingtjenesterne tidligere har hjulpet unge rappere og sangere til at blive popstjerner og har bragt latin-musikken ind i mainstreamen, er det nu countrymusikken, der nyder tilsyneladende godt af den digitale musikstrøm.

Manglende teknologisk tilpasninsdygtighed

En talsperson fra Apple Music, som Rolling Stone har talt med, fortæller, at lyttere af countrymusik stiger med 100 procent år efter år på tjenesten. ”The A-List: Country” er p.t. den fjerdestørste spilleliste på Apple Music med en tredobling i lyttertal hvert år i kontrast til den gennemsnitlige 70 procents stigning tidligere. Spotify ville ikke meddele tilsvarende information, men deres officielle countryliste ”Hot Country” har over fire millioner følgere.

”Det var det samme, der skete med iTunes. Det er årsagen til, at country stadig sælger så mange fysiske plader. Men hvert år er der 17-18-årige, der siger, at de vil lytte til country, og de lytter nu til det på Spotify og Pandora ligesom alle andre. Du kan se markedet udfolde sig i New York og L.A. og vide, at det omsider kommer tilbage til os,” siger manager for countrymusiker Sam Hunt, Brad Belanger, til Rolling Stones.

Ordene er som et ekko fra direktør i Sony Music Nashville, Randy Goodman, der i et interview med musikmediet Billboard pointerede:

”Historisk set har countrymusik aldrig været særligt tilpasningsdygtigt, når det kommer til teknologi, men den indhenter det altid igen.”

LÆS OGSÅ: Verdens første digitale single fylder 20 år


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA