Nyhed

Kønsforskning i smuk og intens musikvideo

GAFFA.dk – Alt om musik

Er det muligt at skabe et tredje køn, der hverken er mand eller kvinde, men kønsneutralt? Det spørgsmål bliver udforsket i en ny musikvideo til nummeret "No Hands" fra den danske kvintet Lowly.

I videoen ser vi den norske danseforestilling ”(S)kjønn Safari”, som er skrevet og fremført af Louis Schou-Hansen og Harald Andreas Beharie. Dansen sætter fokus på kroppen som en social konstruktion frem for noget biologisk bestemt og undersøger idéen om at skabe et tredje køn.

”I videoen er der en intens og rastløs kamp mellem de to mænd, der både tiltrækker og frastøder hinanden. Det gør dansen så smuk og voldsom på samme tid, noget der også gælder for sangen, og hvad den prøver at fortælle. Kernen i sangen er denne ambivalens, hvorfor vi tænkte, at den passede så godt til Louis’ og Haralds’ optræden,” fortæller Lowly i en pressemeddelelse.


LÆS OGSÅ: Lowly – Drømmende succeskvintet med politiske undertoner

”No Hands” har et både smukt og intenst lydbillede og fungerer således godt som et supplement til danseforestillingen. Det opstår dog noget interessant i slutningen af musikvideoen, når nummeret er færdigt. Videoen fortsætter i et minuts stilhed med de to forpustede og svedte personer, der står over for hinanden og klamrer sig fast i hinandens ansigter. Den store kontrast mellem nummerets udtoning og den komplette, nærmest trykkende stilhed bagefter skaber en gåsehudsfremkaldende slutning. Og det eksemplificerer godt, hvordan tilstedeværelse og fravær af musik kan skabe forskellige oplevelser af det visuelle udtryk.

Artiklen fortsætter under videoen

Lowly debuterede med albummet Heba i februar i år, hvor ”No Hands” befinder sig blandt de 11 indiepopnumre. Pladen fik fire stjerner af GAFFAs anmelder med titlen: ”Fin debut fra danske drømmepoppere”. Videre skriver anmelderen:

”Selvom albummet bærer præg af en bevidst legesyg eklekticisme i forhold til forskellige genremæssige virkemidler, fra indie- og electro-pop til r&b, er Lowlys debutalbum også lettere forudsigeligt. Heba er velproduceret drømmepop, som målgruppen sikkert vil omfavne.” 


Lowly vil i næste måned returnere til Storbritannien for fjerde gang i år, hvor de fra 24.-28. november skal spille koncert i henholdsvis Brighton, London, Leeds, Lancaster og Manchester. De har foreløbig ingen kommende koncert i Danmark.


ANNONCE