Nyhed

Lyt til Springsteens afviste Harry Potter-nummer

GAFFA.dk - Alt om musik

Rocklegenden Bruce Springsteen alias The Boss skrev sangen "I'll Stand By You Always" til filmatiseringen af Harry Potter og De Vises Sten. Den første af de populære kultbøger om tryllekunst, venskab og mørkets magt. 

Den tidligere uudgivne sang "I’ll Stand By You Always" har fået meget opmærksomhed på det store internet de seneste par måneder, beretter det engelske musikblad NME. Bruce Springsteen var så begejstret for J.K. Rowlings Harry Potter-bøger, at han læste dem højt for sin søn. Bøgerne inspirerede ham endda kreativt i en sådan grad, at han skrev en sang til den første Harry Potter-film, som udkom i 2001.

“You wake me in the night and your tears falling down, come let me dry them for you / I wish I could tell a story, chase away all those ghosts you've got inside of you / A story of heroes that fight on at any cost of a kingdom of love to be won or lost.”


Sådan lyder et brudstykke af teksten, som handler om, at det ikke behøver at være farligt at overgive sig til søvnen. Med et nærmest meditativt lydbillede og en beroligende tekst kan man snildt forestille sig, hvordan Harry Potter-bøgerne i en periode har været en stor del af forholdet mellem far og søn tilbage i slut-90’erne.

Desværre takkede filmselskabet Warner Bros nej til sangen.

LÆS OGSÅ: Bruce Springsteens soloalbum er på vej.


I vinter fandt den tidligere uudgivne sang alligevel vej til begejstrede fans som en del af en 13-numres samling med titlen Odds & Sods. Udgivelsen var desværre ikke officiel, men et læk på Springsteen-torrentsiden Jungleland. Som Hypable berettede tilbage i februar, er Jungleland er en internetside, hvor fans over hele verden kan uploade sjældne liveoptagelser fra koncerter eller lydprøver. Odds and Sods indeholder desuden den tidligste version af “Kitty’s Back” og en udgave af “Devils & Dust” fra 2003 – altså to år før sangen overhovedet optrådte på Bruces studiealbum af samme navn. Ingen af disse 13 optagelser har cirkuleret mellem fans før lækket.

Hør sangen herunder.


 

ANNONCE