Nyhed

Marilyn Manson-bassist beskyldt for voldtægt

GAFFA.dk - Alt om musik

Jack Off Jill-sangerinden Jessicka Addams taler ud om sit forhold til ekskæresten Jeordie White aka. Twiggy Ramirez, som har været bassist for Marilyn Manson fra 1993-2002 og igen fra 2008.

“Jeg har levet med den overvældende skam og skyld over at være blevet voldtaget i godt over 20 år nu” – sådan starter Jessicka Addams et Facebookopslag, hvor hun fortsætter med at beskrive sit forhold til sin ekskæreste Jeordie White, som udsatte hende for fysisk og psykisk vold, utroskab og voldtægt.

Jeordie White blev ansat som bassist i Marilyn Mansons band i 1993, efter tidligere bassist og co-founder af bandet Brad Stewart aka Gidget Geinof blev indlagt på grund af en overdosis heroin. Her fik White tilnavnet Twiggy Ramirez og begyndte at klæde sig i kjoler, som efterlignede Jessicka Addams' stil.


LÆS OGSÅ: Tidligere Marilyn Manson-guitarist er død

Ifølge Addams' udmelding blev White blandt andet meget jaloux på hendes mandlige venner:

”Da vores band Jack Off Jill begyndte af få en lokal fanskare, begyndte overgrebene og den milde vold at eskalere. Han blev mere og mere jaloux, når jeg var sammen med mandlige venner. Han sprang i New River som en protest mod, at jeg havde givet en mandlig ven et lift hjem. Han skar mine dæk op. […] Trent Reznor (frontfigur i Nine Inch Nails, red.) var i Sydflorida omkring det tidspunkt, og vi gik alle ud en aften. Trent og jeg begyndte at snakke, og Jeordie blev så vred, at han krævede, vi gik øjeblikkeligt. Han begyndte at køre min bil vanvittigt ned ad motorvejen, alt imens han slog mig i brystet flere gange, så luften blev slået ud af mine lunger,” skriver hun.


Jeg var blevet voldtaget af en, jeg troede, jeg elskede

Marilyn Manson var på tour med Nine Inch Nails, og under en kort pause fra turen kom White hjem for at besøge Addams, hvilket endte i et skænderi med voldsomme konsekvenser:

”Jeg vidste på det tidspunkt, at Jeordie ikke havde været mig tro på touren. Alt det ledte til et skænderi, jeg aldrig kunne have forudset. Han tvang mig ned på gulvet med sin hånd rundt om min hals. Jeg sagde NEJ. Jeg sagde NEJ. Jeg sagde det så højt, at vores bofælle Pete kom løbende fra værelset ved siden af og hev ham af mig. Men jeg var blevet voldtaget. Jeg var blevet voldtaget af en, jeg troede, jeg elskede.”


LÆS OGSÅ: Ed Sheeran indrømmer stofmisbrug

Addams var indtil da blevet sammen med White af flere årsager. Hun var selv vokset op med en voldelig far, og hun havde aldrig kendt til andet end at være den underkuede kvinde. Parret endte dog med at gå fra hinanden, men Addams blev konstant frarådt at stå frem med sin oplevelse. Delvist fordi de stadig færdedes i de samme omgangskredse, og delvist fordi hendes pladeselskab frygtede, at det kunne ødelægge hendes karriere:

”Jeg blev advaret af mit bands pladeselskab om, at hvis jeg afslørede min historie offentligt, så ville der være en god chance for, at mit band Jack Off Jill ville blive afvist af koncertarrangører, radioværter og andre bands og deres managers. Vi blev også advaret om at løbe den risiko at miste vores pladekontrakt, fordi de var sikre på, at ingen ville tage et voldtægtsoffer i denne mandsdominerede branche seriøst. Selskabet var åbenlyst bange for, at den store maskine bag Marilyn Manson ville bruge dens magt til at ødelægge ikke bare Jack Off Jill, men også mit navn, Jessicka. Presset og skyldfølelsen over de uundgåelige konsekvenser af min voldtægthistories påvirkning af mit bands levebrød, lykke og succes holdt mig stille i årevis.”


Du kan læse hele Jessicka Addams' udmelding herunder:

Artiklen fortsætter under opslaget.


Marilyn Manson har siden udtalt, at han ikke kendte noget til overgrebene:

"Jeg vidste, at Jessicka og Jeordie havde et romantisk forhold for mange år siden, og jeg opfattede Jessicka som en ven, og det gør jeg stadig. Jeg kendte ikke noget til disse beskyldninger før for kort tid siden, og jeg er meget ked af Jessickas åbenlyse lidelser."

ANNONCE