Nyhed

Stor dansk sangskriver er tilbage

GAFFA.dk - Alt om musik

Vi har ikke hørt meget fra Marie Key de seneste to år, men nu er hun aktuel med ny materiale. Den nye single ”Regn” udkommer i dag. Det er hendes tredje single i år, som varmer op til et kommende album i starten af 2018. Samtidig indleder Marie Key en efterårsturné.

Meget aktuelt for årstiden hedder Marie Keys nye single ”Regn”. Den præsenterer en klassisk Marie Key-lyd i et stramt komponeret elektronisk og halvdystert popunivers med melankolsk tekst og den karakteristiske afslappede og eftertænksomme vokal.

Hør den nye single her:
Artiklen fortsætter efter Spotify-linket

I løbet af 2017 udgav Key de to singler ”Bruge dig” og ”Giganter”, der også begge skriver sig ind i det tungsindige, elektroniske univers, hvor story-telling er i fokus. Det tegner tilsyneladende linjen for den kommende plade.


Artiklen fortsætter efter Spotify-linket

LÆS OGSÅ: ”Podcast: Hør stort interview med Karrierekanonens projektleder Augusta Glahn Abrahamsen” 


”Tid til nye oplevelser og nye udfordringer”


Marie Keys seneste album Tænker du vi danser udkom i starten af 2015. Nu kan fans glæde sig over de hele tre nye 2017-singler, opleve fem efterårskoncerter og se frem til et nyt album i 2018.

Pausen er blevet brugt til at skrive sange og udforske nye musikalske sammenhænge. Marie Key udtaler selv:

– Efter fem år med virkelig meget tryk på, følte jeg i slutningen af 2015, at det var tid til et break. Tid til nye oplevelser og nye udfordringer. Via en fælles ven kom jeg i kontakt med producer Rasmus Bille Bähncke. Rasmus bor i New York, så jeg tog over Atlanten med mine sange i tasken, og så havde vi fire dage til at se, om vi passede sammen musikalsk. Der var ikke noget med lige at mødes inden til en cortado eller tage en prøvesession et par timer en onsdag eftermiddag.


LÆS OGSÅ: ”SURPRISE: Ny ep fra MØ” 

– Det føltes fra start af som alt eller intet, og det har gjort vores arbejdsproces ærlig og intens. Jeg var i en fremmed by med en producer, der ikke kendte til mig eller min musik, og det var inspirerende at skulle finde en ny vej sammen. I et lille studie på Broadway – langt væk hjemmefra – med amerikanske reklamefolk ude på gangen – stod jeg og sang om Regn, Vestre Kirkegård og Jens Otto Krag. Det har været et fantastisk møde for mig, og jeg er meget stolt af de sange, som vi har lavet sammen.

Fem efterårskoncerter


Marie Key og hendes nye materiale kan opleves live til fem koncerter i Danmarks tre største byer. Den første koncert er allerede i morgen, lørdag, på Train i Aarhus. Om koncerterne siger hun selv:

– Jeg glæder mig meget til at komme ud og spille igen. Koncerterne kommer til at bære præg af de nye sange og det musikalske univers, som jeg er i nu, men jeg glæder mig selvfølgelig også til at synge de gamle sange igen.

Oplev Marie Key her:


Lørdag den 28. oktober – Train, Aarhus (FÅ BILLETTER) 

Onsdag den 1. november – Store Vega, København (UDSOLGT, venteliste)

Torsdag den 2. november – Store Vega, København (Ekstrakoncert) 


Fredag den 10. november – Posten, Odense 

Mandag den 13. november – Store Vega, København (Ekstra ekstrakoncert)

ANNONCE