Nyhed

Nephew kommer igen og går i ring på to danske festivaler

GAFFA.dk - Alt om musik

Nephew annoncerer koncert på Smukfest i 2018 og teaser et gennemført cirkulært tema.

”Achtung NephUnited!” skriver Nephew i en pressemeddelelse. Nephew er tilbage, og de offentliggør i samme forbindelse en koncert på næste års Smukfest. Det er festival 1 ud af 2, men hvilken anden festival, de optræder på, er dog endnu uvist. Bandet har desuden både nyt materiale og et gennemført tema, der går i ring, til ”NephUnited”-året 2018.

LÆS OGSÅ: ”Fire nye navne til NorthSide” 


Det pt pauseholdende elektrorock-band med Simon Kvamm i spidsen udgav deres seneste album Hjertestarter i 2012, og har ikke givet offentlige koncerter i Danmark siden 2014. Nu har de dog for nyligt løftet sløret for, at pausen er ved at være forbi. De spiller nemlig både to store danske arenakoncerter til efteråret 2018 samt to festivalkoncerter samme sommer.

Artiklen fortsætter efter videoen


Cirkler og hjul og ting, der går i ring

Smukfests teaservideo røber to væsentlige tematikker, som vi kan forvente af et genforenet Nephew næste år. Først og fremmest lyder teksten ”Vi går og kommer og går i ring, i ring, i ring …” mens scenen drejer rundt – et cirkulært motiv, som bandet har hintet til i flere andre sammenhænge. Desuden er melodien meget lig salmen ”Skyerne gråner, og løvet falder”, som uden tvivl er katalyseret af gruppens nye medlem, Marie Højlund, der var Simon Kvamms samarbejdspartner i produktionen af sommerens anmelderroste teaterkoncert, ”Lyden af de skuldre vi står på”, der genfortolkede gamle danske salmer og sange. 

Fra et musikstudie i Hamborg skriver bandet:


"I øjeblikket arbejder vi på nye toner, men til sommer skriver vi videre på vores smukfest-historie og træder op på Bøgescenen igen. Donnerwetter, vi glæder os! Vi har fået to invitationer, vi måtte sige kæmpe ja til, simpelthen fordi vi elsker det danske sommerland. Den ene kommer fra Skanderborg. En by med en skov, som vi mener er Danmarks mest magiske. Vi har haft mange vanvittige øjeblikke i den skov, og vi kan ikke vente med at tage endnu en runde i det store underlige Bøgehjul. Specielt fordi vi med Marie Højlund på holdet tæller endnu en østjyde."

LÆS OGSÅ: "Sange fra Simon Kvamm-teaterkoncert kan nu høres på ep"

I forbindelse med alle nyhederne fra Nephew-fronten udtalte bandet, at de ”har lyst til at tale om cirkler og hjul og ting, der går i ring, frem for bobler og disruption og ting, der vækster. For vi lever alle i døgn og uger og årstider – alting kører rundt.” Sammen med den metaforiske runde i festivalens store underlige Bøgehjul, som gruppen refererer til i pressemeddelelsen, den drejende scene og sangen ”I ring”, er der en markant rød tråd i bandets 2018-program.


To sommerfestivaler, to efterårskoncerter og ...?

Tilsyneladende vil man således kunne opleve et forenet, forstærket og fornyet Nephew på én anden festival ud over Smukfest næste sommer. Og som de skriver: ”I 2018 markerer vi hver af de fire årstider - for at kunne mødes med publikum om både noget gammelt og noget nyt!”.

Nu har de altså annonceret både efterår- og sommerkoncerter, men mon ikke også fans også kan se frem til en stor live-oplevelse til vinter og forår 2018, for at årets cirkel sluttes?


ANNONCE