Björk til Danmark

Björk til Danmark

Det islandske ikon Björk giver til sommer sin første koncert i Aarhus i 25 år, når hun optræder på NorthSide.

Björk markerede sig første gang for alvor i slutningen af 80'erne i post-punkbandet The Sugarcubes og brød bredt igennem, da hun i 1993 gik solo. Siden har hun markeret sig som en både kreativ, nytænkende og vidt appelerende sangerinde, sangskriver og producer. Hun har hittet med sange som ”Human Behaviour”, ”Army of Me”, covernummeret ”It’s Oh So Quiet”, "Jóga" og ”Bachelorette” samt spillet hovedrollen i Lars von Triers ”Dancer in the Dark”, der sikrede hende en pris i Cannes for Bedste Skuespillerinde i 2000.

LÆS OGSÅ: Derfor er Björk et scoop – og derfor kan hun skuffe

Björk er 24. november aktuel med sit tiende internationale studiealbum, ”Utopia”. Det er blevet beskrevet af hende selv som et kærlighedsalbum, som følger op på det meget roste skilsmissealbum ”Vulnicura” fra 2015, et udspil, der fik seks stjerner af GAFFA og blev kaldt et mesterværk. Efter udgivelsen af ”Utopia” tager den karismatiske kunstner på en turné, der bringer hende til NorthSide, hvor hun skal give sin første danske koncert i seks år – og den første i Aarhus, siden hun i 1993 spillede til koncertrækken Kosmopolitan under Aarhus Festuge kun to måneder efter udgivelsen af ”Debut”.

– Det er helt fantastisk, at det er lykkedes os at få Björk tilbage til Aarhus. Kosmopolitan med navne som Rage Against the Machine, Tool, Underworld, Stone Temple Pilots og Björk er et legendarisk arrangement i byens musikhistorie, og det har på mange måder været et pejlemærke for os i arbejdet med NorthSide. Det er faktisk deres ambitionsniveau for internationale topnavne og indretning, vi vidste, at der stadig var plads til i vores by, da kimen til NorthSide blev lagt, og at kunne fejre 25 års jubilæet for Kosmopolitan med et gensyn med Björk er fantastisk. Hun er jo uden tvivl i en klasse for sig musikalsk og er den sjældne kombination af en konstant udfordrende kunstner, der også har en bred appel på grund af sine kæmpehits. Så vi er enormt spændte på at se, hvilket show den altid opfindsomme sangerinde tager med til Aarhus, siger talsmand for NorthSide, John Fogde.

Björk spiller torsdag 7. juni på NorthSide 2018.

Indtil videre er følgende navne offentliggjort til NorthSide 2018: A Perfect Circle - Aurora – Björk - Cigarettes After Sex - Deerhunter - Father John Misty - Queens of the Stone Age - Sleaford Mods - The National - Tyler, The Creator.

NorthSide 2018 afvikles i dagene 7.-9. juni i Ådalen ved Aarhus.

Varm op med Björks seneste video, "the gate":


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA