Nyhed

Kashmirs Henrik Lindstrand er klar med smuk og barsk video fra Maldiverne

GAFFA.dk – alt om musik

Henrik Lindstrand, kendt som keyboardspiller i Kashmir – der holder pause på ubestemt tid – er klar med en både smuk og barsk video til nummeret "Vinterviken" fra Lindstrands første soloalbum, Leken. Et lavmælt og melankolsk album med instrumental klavermusik.

Videoen er skabt af Johan Stahl og er filmet på Maldiverne i Det Indiske Ocean, en øgruppe, hvor befolkningen (ud over truslen om at være oversvømmet i år 2100 på grund af de stigende verdenshave) kæmper med de enorme mængder af plasticaffald, som hele tiden skyller op på stranden. Læs mere om det store problem, og hvad man forsøger at gøre ved det, på savethebeachmaldives.org

Artiklen fortsætter under videoen


Henrik Lindstrand har tidligere fortalt, at hans første soloalbum er inspireret af en lille sø ved navn Leken, beliggende ude i den svenske ødemark, nord for E18 og omkring tre mil vest for Sveriges sjettestørste by, Örebro.

”For mig er den en slags metafor for et lille sted, hvor der er rart at være. Et hemmeligt sted og en verden, hvor jeg er tryg og der er plads til leg (leken, svensk for leg, red.),” har Henrik Lindstrand tidligere udtalt i en pressemeddelelse, og han fortsatte:


”Det nye album er stærkt inspireret af dette sted. Det skulle være en leg at lave dette projekt, hvilket fyldte mig med en fantastisk energi og fremdrift i min skabelsesproces.”

Tidligere i år isolerede han sig i sit barndomshjem, der ligger lige i nærheden af skovsøen. Her genfandt Henrik Lindstrand det klaver, som hans bedstefar lærte ham at spille sine første toner på.

”Da jeg satte mig ned foran klaveret, forventede jeg det ville blive svært at sidde med musikken helt selv. Jeg har jo været en del af et team i det meste af mit musikalske liv. Overraskende nok var det, som om musikken allerede boede i mig. Mine minder tog form som en Super 8-film – en slags dagbog – hvor jeg blot behøvede at lægge toner og akkorder til de flimrende fotos, der kørte i filmprojektoren i mit hoved,” siger Henrik Lindstrand.


LÆS OGSÅ: Kashmir opløser firmaet bag bandet

 

ANNONCE