Dansk rapkollektiv på (druk)tur

Dansk rapkollektiv på (druk)tur

Rapkollektivet De Danske Hyrder tager på turné til foråret 2018. Samtidig annoncerer de deres fjerde album – og udgiver en ny single.

Syv venner fra Albertslund udgør De Danske Hyrder. Det er et rapkollektiv, som egentlig opstod ud af en fælles kærlighed til fester, drukture og god musik – temaer, som deres tekstuniverser også stadig kredser om. Det ses eksempelvis på debutpladen Jeg’ fuld hele tiden og er pisse ligeglad du. Nu godt fire år senere kan sangene snart runde 25 millioner streams, og gruppen har allerede tre album i bagagen.

De døddrukne hyrder er efterhånden eftertragtede. Efter en sommer med festivaljobs på både Smukfest og Tinderbox tager de på en headlinerturné i hele landet til foråret næste år. Samtidig annoncerer de deres fjerde album, som også udkommer næste år. I den forbindelse smider de årets tredje single ”Dum”.

LÆS OGSÅ: Rapperen skifter navn (igen)

Om ”Dum” siger de selv:

– I en tid, hvor skærme og nem, ligegyldig underholdning fylder vores hverdag er det nemt at sumpe hen i et begivenhedsfattigt liv. Der er flere faldgruber end nogensinde før, så det er vigtigt at være opmærksom. Brug telefonen til at komme i kontakt med folk. Arranger en fest. Eller en middag. Eller en tur i Fakta. Omgiv dig med venner og veninder der vil dig. ”Dum” handler om at hive fat i sig selv. Om at tage en aktiv beslutning om at leve livet. Festligt.

Hør singlen her:

Artiklen fortsætter efter Spotify-linket

Tidligere på året har De Danske Hyrder udgivet singlerne "Morgensol" og "Din dame", som du kan høre her:

Artiklen fortsætter efter Spotify-linket

Gruppens tre andre album har alle fået tre stjerner hos GAFFA, så det er spændende, om hyrderne på den kommende plade fortsætter stilen.

Glæd dig til at opleve de syv energiske og ølglade rappere/sangere med deres nye musik i 2018 her:

2/3: Vejle, Bygningen

3/3: Roskilde, Gimle

9/3: Sønderborg, Sønderborghus

10/3: Næstved, Vershuet

16/3: Aarhus, Train

17/3: Aalborg, Studenterhuset

23/3: København, Vega

24/3: Odense, Kulturmaskinen

30/3: Albertslund, Forbrændingen


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA