Blogger sammenligner Taylor Swift med Hitler

Blogger sammenligner Taylor Swift med Hitler

Taylor Swift har truet en blogger med at sagsøge, efter bloggeren i et indlæg har sammenlignet sangerinden med Hitler. Nu møder Swift kritik.

I et blogindlæg med titlen “Swiftly to the alt-right: Taylor subtly gets the lower case kkk in formation”, skriver skribenten Megan Herning om Swift-singlen “Look What You Made Me Do” og om, hvordan denne trækker tråde til den den yderste højrefløj og hvid overlegenhed.

Ifølge indlægget har en nynazist i 2016 udtalt, at ”det er et etableret faktum, at Taylow Swift i hemmelighed er nazist og bare venter på, at Donald Trump gør det sikkert for hende at træde frem med sin ariske agenda over for verden”. Skribenten pointerer efterfølgende, at det ”faktum”, nynazisten referer til, sandsynligvis er opdigtet, men at det stadig viser, at Swift har en betydelig fanskare i de højreekstremistiske miljøer.

LÆS OGSÅ: Paparazzi ville sælge nøgenbillede - så Sia delte det selv

Blogindlægget topper dog først, da Herning går så langt som til at drage direkte paralleller mellem den unge sangerinde og Hitler: ”På et tidspunkt i musikvideoen står Taylor hævet over en hær af modeller på et podium, beslægtet med det, Hitler havde i Nazi-Tyskland. Lighederne er forbløffende og foruroligende.”

Herning afslutter sit indlæg med at plædere for, at Taylor bør stå frem og åbent tale om sine politiske holdninger, hvis hun er uenig med indlæggets tolkning: ”Fordi stilhed over for uretfærdighed betyder støtte til undertrykkeren.”

LÆS OGSÅ: Paul McCartney laver kødfri mandag-video

Men i stedet for at stå frem fik Swift sin advokat til at sende et såkaldt “cease and desist”-brev til bloggeren, hvilket rejser spørgsmålet: Er indlægget injurierende eller noget, et samfund med ytringsfrihed bør forvente og tåle?

Ifølge Borgerrettighedsorganisationen ACLU (American Civil Liberties Union) bør Herning og blog-sitet PopFronts ytringsfrihed beskyttes:

”Indlægget er en blanding af politisk tale og en kritisk kommentar; det diskuterer aktuelle politiske spørgsmål i dette land, fremvæksten af hvid overlegenhed og det faktum, at en del af disse elementer har omfavnet Swift, samt en kritisk tolkning af nogle af Swifts sange, tekster og videoer” skriver ACLU i et brev til Swifts advokat.

Du kan se den omtalte musikvideo herunder og selv afgøre, om du får Hitler-vibes over Swifts fremtræden.

Selvom det ikke har meget med sagen at gøre, fik vi lige en trang til at vise musikvideoen til Mel Brooks' 1983-hit "To Be or Not to Be (The Hitler Rap)":


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA