Nyhed

Rocklegende lancerer gratis musikstreaming

GAFFA.dk - Alt om musik

Den 1. december bliver en stor dag for den 72-årige rocklegende Neil Young – og hans fans. Ikke bare udkommer Youngs 39. studiealbum The Visitor. Han går også live med sit ”Neil Youngs Archive”, der er en gratis streamingtjeneste med al den musik, han nogensinde har udgivet.

Neil Young har delt den glædelige nyhed om sin streamingtjeneste Neil Youngs Archive eller bare NYA på Facebook. Her beskriver han arkivet som ”et sted, man kan besøge og opleve enhver sang, jeg nogensinde har udgivet, i den højeste kvalitet som ens maskine tillader. Det er sådan, det burde være. I begyndelsen er alting gratis”.

Artiklen fortsætter efter Facebook-opslaget

Stremingtjenesten er ikke klar endnu, men man kan dog få et smukig på sidens rå vintagedesign og funktioner lige her.


På sitet ligger desuden et notat fra Neil Young, der introducerer de grundlæggende funktioner i NYA og tankerne bag projektet.


LÆS OGSÅ: Popstjerne tilbageholder ny musik fra streaming

På en tidslinje kan man zoome ind på ”enhver single, enhver indspillet sang eller ethvert album, jeg nogensinde har produceret”, som Young skriver. Man kan "se alle udgivne album og alle de, der stadig er uudgivne og under produktion blot ved at bruge kontrolpanelet til at zoome gennem årene":

gallery_large


Desuden kan man vælge at se alle Youngs sange i kronologisk rækkefølge i hans ”filing cabinet”

gallery_large

Og hver sang har tilmed et info-kort, der viser alt fra udgivelsesdatoen til medvirkende musikere, sangtekst, video, producer og eksklusivt bag-om-materiale som billeder og andre dokumenter:

gallery_large

Det gennemgående fokus i Neil Youngs Archive er en høj og tilpasningsdygtig lydkvalitet. Han kalder tjenesten Xstream Music og beskriver: ”Xstream Music-versioner er altid rene, ukomprimerede masters. De er ikke en del af et format, der går på kompromis med kvaliteten. Alle kompressionsformater går på kompromis med kvaliteten”.

ANNONCE