Ny københavnsk festival præsenterer dansk sommermusik

Ny københavnsk festival præsenterer dansk sommermusik

I sommer kunne man opleve Thomas Helmig, Tina Dickow, Katinka og Anya til et fælles koncertarrangement i Søndermarken. Det var en succes, så nu udvider arrangørerne konceptet til en to-dages festival under navnet Sommertid i Søndermarken.

Festivalen kommer til at finde sted den 1. og 2. juni 2018, og udover de syv annoncerede navne ventes også et ”surprise act”, der bliver offentliggjort i foråret. Følgende navne er indtil videre offentliggjort:

C.V. Jørgensen

Hvis du ikke får oplevet det danske nationalklenodie C.V. Jørgensen næste sommer, må det næsten være, fordi du bevidst undgår ham. Ud over hans turné, som tager ham igennem det meste af Danmark i løbet af maj, er han nemlig også allerede blevet offentliggjort til adskillige større danske festivaler – og nu altså også Sommertid i Søndermarken.

Jørgensen er dog også en kunstner, der sagtens kan tåle at blive hørt flere gange. Han slog for alvor igennem med albummet Storbyens små oaser i 1977 og har været fast inventar på den danske musikscene lige siden, hvilket bliver ganske bogstaveligt til sommer. Særligt sange som ”Costa del Sol” og ”Sæsonen er slut” fra albummet Tidens Tern (1980) har gjort Jørgensen elsket vidt og bredt.

Thomas Helmig

Thomas Helmig er ligeldes en af Danmarks højst skattede sangere med hits som ”Midnat i Europa”, "Det er mig der står herude og banker på" og ”Stupid Man”, selvom han nok indtil i sommer havde et image, der var for den lidt ældre generation. Han fik dog også den yngre del af landet med sig til 2017s festivalkoncerter. Især hans optrædener på NorthSide og Tinderbox efterlod anmeldere begejstrede og Helmig fik sig tilsyneladende en lidt større (og yngre) fanskare, der alle lod sig falde for en ”Stupid Man”.

Dizzy Mizz Lizzy

Udover en arenakoncert i København tidligere i år har der været lidt stille omkring Dizzy Mizz Lizzy i 2017, men inden da har rockdrengene haft nogle vanvittige år. I 2015 opnåede de at spille for omkring en halv million danskere på en turné, der inkluderede en udsolgt indendørsturné og en række store festivalkoncerter, blandt andet en koncert på Tinderbox, som blev foreviget på den kommende liveplade Livegasm!

I 2016 udgav bandet albummet Forward in Reverse, som var deres første udgivelse i 20 år. Bandet har efterfølgende udtalt, at deres stadige popularitet kom bag på dem og gjorde dem afsindigt glade – så glade, at de satser på at udgive et nyt album i 2018, hvilket altså giver endnu mere grund til, at man bør glæde sig til deres koncert på Søndermarken.

Mads Langer

Mads Langer har udgivet fem album, spillet over 400 koncerter i Danmark såvel som i udlandet, og så har han vundet intet mindre end otte GAFFA Awards, en Danish Music Award, Carl Prisen og en Zulu Award. Efter det sidste album ”Reckless Twin” gik der halvandet år, inden der kom nyt fra Langer i form af ep’en All the Time, Sometimes.

På ep’en afsøger Langer nye områder i sin sangskrivning. Tekstmæssigt er lyrikken mere direkte og bevæger sig lige fra LA til det nære og længselsfulde, fra natklubben til dagen derpå og præsenterer både en løftet pegefinger mod sociale medier, ligesom sangen ”Dream Assassin” er en politisk opsang om at tage fremtiden i egne hænder.

Carl Emil

Carl Emil Petersen brød med sit band, Ulige Numre, i marts 2017, og allerede inden støvet helt havde lagt sig fra det populære brands brud, stod han klar med sin første solosingle ”Liv før døden”. Siden da ventede både musikbranchen og fanskaren spændt på flere musikalske skridt fra den unge sangskrivers solofødder, hvilket for nyligt er endt med debutalbummet Natradio, som har begejstret anmeldere såvel som fans med sin inderlige lyrik og store armbevægelser.

Medina

Med hits som ”Ensom” og ”Vi To” markerede Medina en ny æra for dansksprogede popsangere, og efter et sidespring til det engelske sprog er Medina tilbage med de to singler ”Elsk Mig” og ”Det Smukkeste”, som er forløbere for et album, der gerne skulle komme på gaderne inden årsskiftet. Når Medina kommer forbi Sommertid i Søndermarken, er det altså med både nye sange og gamle hits i baglanden – alt sammen lige til at synge med på.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA