Nyhed

Seebach og Ultramarin modtager sangskriverpriser

GAFFA.dk - Alt om musik

Søndag aften på Docken i Københavns Nordhavn blev der uddelt priser til en række sangskrivere for deres indsats – ikke kun for den musik og tekst, de har skabt, men i høj grad også for deres indsats over for kollegaer i branchen. Rasmus Seebach og duoen Ultramarin var blandt vinderne.

Klapsalverne regnede over Docken i Nordhavn, da Rasmus Seebach søndag aften modtog prisen for årets "Kommercielle Musikskaber". Prisen blev uddelt af Danske Populær Autorer (DPA) – en interesseorganisation, der tæller over 1.000 danske sangskrivere, komponister, producere og tekstforfattere, som arbejder kreativt og markedsorienteret i både Danmark og udlandet.

I talen til Rasmus Seebach sagde DPA’s formand Niels Mosumgaard: ”Der er ingen tvivl om, at modtageren af den ’Kommercielle Musikskaberpris 2017’ er populær og dermed også kommerciel. I løbet af de sidste snart ti år er han blevet en af branchens tungeste og vægtigste stemmer, som tapper direkte ind i generationer af danskeres liv. Det er kunst, det er populært, og det er kommercielt [...]. Før han blev kendt som solist, arbejdede han og hans bror benhårdt gennem ti år som sangskrivere for andre. De har afprøvet forskellige genrer og muligheder, og det kendetegner dem begge to, at man skal stå tidligt op, og man skal arbejde [...]. Den form for arbejdsomhed har vi den dybeste respekt for i DPA.”


Rasmus Seebach er den tredje modtager af prisen, der i 2016 gik til Thomas Troelsen og i 2015 til Soulshock. Prisen består ud over æren af 30.000 kroner.

DPA hyldede også unge sangskrivere på vej med årets vækstlagspris, der i år gik til Ludvig Brygmann og Karl-Frederik Reichhardt fra duoen Ultramarin: ”DPA’s vækstlagspris går i år til to dygtige og yderst arbejdsomme mennesker. Selvom de er unge og først udgav deres debutsingle i 2016, er der fuld knald på karrieren. De både skriver og producerer selv deres sange, men der er også allerede bud efter dem fra andre store artister”, fremhævede DPA’s næstformand Jørgen Thorup i sin tale, da han overrakte prisen, som ud over æren består af 20.000 kroner.

Udover priserne til Seebach og Ultramarin blev der yderligere uddelt fem påskønnelsespriser til udvalgte kollegaer for deres indsats i det musikalske fællesskab: "For at vi i Danmark kan have en voksende og stærk skare af musikskabere, er det afgørende, at vi som kollegaer samarbejder og deler netværk; om det er i L.A. eller i Aarhus," berettede formand i DPA, Niels Mosumgaard, om baggrunden for påskønnelsespriserne. De fem udvalgte var Lene Dissing & Peter BjørnskovLis Sørensen & Sylvester SivertsenLasse KramhøftLeif Maibom og Lasse Lunderskov. Priserne er ud over æren på 15.000 kroner.


Lyt til Ultramarins "Hvor vi kom fra" herunder.

ANNONCE