Nyhed

The Minds of 99 fuldfører turné på krykker

GAFFA.dk – alt om musik

The Minds of 99 har nu besluttet sig for at gennemføre deres Danmarksturné, selvom forsanger Niels Brandt brækkede foden ved en fodboldkamp for en uge siden. Dengang var meldingen, at gruppen håbede på at fortsætte touren, men ville tage stilling fra dag til dag. Nu har de spillet tre koncerter med Niels Brandt i gips og skiftevis siddende og på krykker, og sådan vil de fortsætte på turnéens fire resterende shows på fire københavnske spillesteder i denne uge.

– Vi tog den endelige beslutning på vej hjem fra Fermaten i lørdags, fortæller Niels Brandt til GAFFA og fortsætter: – Vi syntes, vi leverede et underholdende show med sin egen berettigelse, det åbnede for nogle nye dimensioner. Vi havde det, som om publikum gik endnu mere amok, når de krykker var på scenen. Folk fik en anden oplevelse, det var, som om de lyttede mere, og jeg følte mig tættere på sangene, når jeg sad ned og sang dem. Og folk jublede nærmest mere, end de plejer.

Hvad var det egentlig, der skete med din fod?


– Jeg spillede fodbold og vred om på foden, og så drejede min underfod til venstre, og min ankel til højre. Jeg blev kørt på Hvidovre Hospital og fik morfin og stesolid, og så fik jeg foden drejet på plads.

Har du haft din fod undersøgt, efter at I er fortsat på turen?

– Nej, men jeg har talt med læger på Hvidovre Hospital, og de siger god for, at jeg kan fortsætte. Jeg har heller ingen smerter mere.


Vil hylde de københavnske spillesteder

I skal spille fire koncerter denne uge, på fire forskellige københavnske spillesteder 22.-25. november – Stengade, Vega, Amager Bio og Den Grå Hal (alle koncerter undtagen Den Grå Hal er i øvrigt udsolgt, og Den Grå Hal melder "få billetter", red.). Hvorfor har I valgt at give fire koncerter på fire forskellige københavnske spillesteder?

– Det næste skridt for os ville være at spille i Falconer Salen, men den er jo under ombygning, og så valgte vi denne model for at gøre noget anderledes og for at hylde de københavnske spillesteder.


Er I inspirerede af Love Shop, der gjorde noget lignende i 2003 med deres "Copenhagen Screaming"-turné?

– Nej, den har jeg faktisk ikke hørt om før nu.

Det er også længe siden, så det skal du ikke høre noget for. I startede med at offentliggøre to intimkoncerter i Black Box i Aarhus og Stengade i København, hvorfor disse to små koncerter?


– Vi var jo ude med vores første nye musik i to år, så vi ville gerne prøve at komme tilbage til rødderne ved at spille på små spillesteder.

Og så er alle jeres plader mixet i den bygning, hvor Black Box-scenen ligger, som du sagde, da I spillede der. Er det derfor, I valgte at give koncert lige dér?

– Det er faktisk noget, Train og vores booker Beatbox har sat op, så det ved jeg faktisk ikke.


LÆS OGSÅ: Anmeldelse af The Minds of 99, Black Box, Aarhus

I er aktuelle med ep'en Solkongen (del 1). Hvorfor kommer del 2, og adskiller den sig musikalsk fra etteren?

– Den udkommer i første halvdel af 2018. Den adskiller sig fra etteren, men hvordan vil jeg ikke afsløre. Men vi spiller et af de nye numre, "Alle skuffer over tid", på denne turné. (Sangen byder på noget så Minds-usædvanligt som en guitarsolo, red.).


Kommer der en turné efter Solkongen del 2, og vil I også spille på festivaler næste år?

– Der kommer en turné, men hvornår ved vi ikke endnu. Nu skal jeg også lige videre med min genoptræning. Og måske kommer vi til at spille festivaler.

 


Se The Minds of 99's Facebook-opslag fra i onsdags om Niels Brandts brækkede fod – inklusive et link til et foto af den brækkede fod uden gips – ikke for sarte sjæle:

 


 

ANNONCE