Nyhed

Rasmus Seebach synger duet med sin far

GAFFA.dk – alt om musik

I morgen, fredag den 24. november, udgiver Rasmus Seebach sit femte album, Før vi mødte dig. Albummet indeholder blandt andet sangen "Andeby", og her synger Seebach duet med sin far, Tommy Seebach, der døde i 2003. Hør sangen nedenfor.

Børne-godnatsangen "Andeby" blev oprindeligt udgivet af Tommy Seebach på dennes album Den med gyngen i 1983, da Rasmus var tre år. Nu har Rasmus Seebach genfortolket sangen og tilføjet sin fars oprindelige vokaler.

Til Ekstra Bladet fortæller Rasmus Seebach, at han og resten af familien Seebach for mere end 10 år siden fik adgang til Tommy Seebachs oprindelige indspilninger, som de gerne ville bevare for eftertiden. De gamle bånd er derfor blevet digitaliserede – med hjælp fra en ovn.


– De gamle bånd skal bages i en meget speciel ovn ved et helt bestemt antal grader, for at man kan få indspilningerne overspillet til digitale filer. Det er en ret nørdet proces, og man har kun én chance, så det skal virkelig gøres rigtigt. Ellers ødelægger man dem. Men der er nogle rigtig dygtige folk, der har specialiseret sig i at gøre det, fortæller Rasmus Seebach og siger videre, at han gerne vil hjælpe med at udbrede kendskabet til sin fars musik.

– Jeg synes jo, der er mange af de der lidt uopdagede hits i min fars katalog. Det sker tit, at jeg hører en, som jeg synes, folk fortjener at lære at kende, siger han.

Rasmus Seebach har tidligere indspillet sin fars sange "Under stjernerne på himlen" og "Du' det dejligste" i henholdsvis 2011 og 2013, men det er første gang, han synger duet med sin far.


Det nye album er dedikeret til Rasmus Seebachs søn Holger, der kom til verden i januar.

 


ANNONCE