Første danske navn offentliggjort til by:Larm

Første danske navn offentliggjort til by:Larm

Den norske musikbranchefestival by:Larm i Oslo 1.-3. marts er en showcasefestival, hvor unge bands og solister fra især Skandinavien, men også resten af Europa, spiller korte koncerter på cirka 45 minutter. Det første danske navn til 2018-festivalen er nu blevet offentliggjort.

Det er Iris Gold, der er kommet på den norske plakat sammen med en række svenske og norske navne. Den unge dansk-engelsk-jamaicanske rapper og sangerinde havde en nomadisk opvækst i et kreativt kunstnermiljø, hvor 70’ernes hippie-kultur prægede hendes opvækst og musikalske indtryk, da hun voksede op med alt fra Jefferson Airplane og Public Enemy. Med sit særegne udtryk blander hun flower power med hiphop og fængende pop.

Du kan læse mere om Iris Gold i GAFFAs Spot-interview, som kan findes i december-nummeret, der netop er landet på gaden i dag.

LÆS OGSÅ: The Asteroids Galaxy Tour er tilbage efter tre års stilhed

De øvrige nye navne på plakaten er Fay Wildhagen (NO), Fanny Andersen (NO), Yung Smul (NO), 612 (NO), Esther Vallée (SE), Nicky William (SE), Jireel (SE), LASH (SE), Makeness (UK) og IDER (UK).

by:Larm fejrede i år 20 års jubilæum, hvor de danske navne på plakaten blandt andet talte Irah, Soleima, Bisse, off Bloom, Katinka og The Minds of 99. I den anledning tog GAFFA en snak med Øystein Ronander, leder af by:Larm, om hvordan festivalen har udviklet sig igennem årene, et interview som du kan læse her.

Iris Gold er også tidligere i dag blevet offentliggjort på Roskilde Festivals program, så den fremadstormende musiker går efterhånden en travl sommer i møde. Mens vi venter på, at det går ned med Gold til sommer, kan du nyde denne akustiske version af hendes nummer ”Do You Know What I Mean”.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA