Fire nye navne til Heartland Festival

Fire nye navne til Heartland Festival

Heartland tilføjer yderligere fire navne til næste års musikprogram: Lykke Li, Rag’n’Bone Man, Cory Henry og Benal. Med dagens offentliggørelser er ni musiknavne klar til festivalen, der finder sted den 31. maj til 2. juni 2018 på Egeskov Slot.

Den britiske pop/soul/blues-sanger og sangskriver Rag’n’Bone Man – med den dybe, rå stemme og det borgerlige navn Rory Graham – har fået et massivt gennembrud det seneste halvandet år med først singlen "Human", så fuldlængde-debutalbummet med samme titel. Tidligere på året modtog han en Brit Award for British Breakthrough Act og den prestigefyldte Brits Critics Choice award; en pris, som tidligere er gået til blandt andre Adele, Sam Smith og Florence + The Machine.

I februar udgav han debutalbummet Human, der i den første uge solgte 117.000 eksemplarer i England, hvilket gjorde albummet til det bedst sælgende af en mandlig artist i dette årti. "Human" er også titlen på den 32-årige sangers gennembrudshit, der sidste år gik nummer 1 over hele Europa. Rag'n'Bone Man gav en meget rost koncert på Roskilde Festival 2017, hvor GAFFAs anmelder Morten Gottschalck uddelte fem stjerner under overskriften "Den komplette oplevelse".

LÆS OGSÅ: Anmeldelse af Rag'n'Bone Man, Roskilde Festival, 2017

I 2018 er det 10 år siden, at svenske Lykke Li bragede ind på den internationale musikscene med debutalbummet Youth Novels. Den i dag 31-årige skåning har siden markeret sig internationalt med sin følelsesfulde og eksperimenterende pop og sange som "I’m Good, I’m Gone", "I Follow Rivers" og "Get Some". Over de seneste år har Lykke Li dannet superbandet LIV med kollegaer fra blandt andre Peter Bjorn and John og Miike Snow, men når hun besøger Heartland Festival 2018, er det i den velkendte soloudgave – og formentlig med ny musik på scenen. Sangerinden og sangskriveren arbejder nemlig i skrivende stund på opfølgeren til den anmelderroste 2014-udgivelse I Never Learn, hvor hun ifølge Heartland Festival for alvor vender tilbage til pop-rødderne fra debutpladen.

Lykke Li besøgte senest Danmark i december 2014, hvor hun gav koncert i Store Vega. Her uddelte GAFFAs anmelder Sara Elisabeth Nedergaard fem stjerner og skrev blandt andet: "Flankeret af et helt fantastisk kompetent liveband berigede en insisterende og karismatisk Lykke Li publikum med sine episke fortællinger om, da hun fik sit hjerte knust. Tak for det."

LÆS OGSÅ: Anmeldelse af Lykke Li, Store Vega, december 2014

Den 30-årige keyboardvirtuos Cory Henry er en af de klareste nye stjerner på den internationale funk- og jazzscene. Allerede i sine sene teenageår turnerede han med store og forskelligartede artister som Bruce Springsteen, P. Diddy og Michael McDonald, og i 2014 indledte han sin solokarriere med det anmelderroste debutalbum First Steps. Siden har han udgivet endnu et velmodtaget album, The Revival fra 2016, der ligesom debuten trækker tråde tilbage til Henrys store forbilleder Stevie Wonder og Curtis Mayfield. Cory Henrys live-optrædender er kendetegnet ved at være meget legesyge, så der skulle være noget at se frem til. Cory Henry er også medlem af den flittigt turnerende fusionsgruppe Snarky Puppy.

GAFFA anmeldte Cory Henry og hans Funk Apostles i DR Koncerthuset i oktober 2016. Her uddelte Frederik Kyhn fire stjerner og skrev blandt andet: "...flere steder i aftenens koncert trak ensemblet på lidt for mange sikre refræner i stedet for at gå hele vejen og vise sig som de innovatører, som især Henry har aspekter til at være. Men rystet bagdele, klappet og danset synkront fik det storsmilende publikum, og hvad betyder en overbelærende anmelders ord så egentlig i sidste ende."

LÆS OGSÅ: Anmeldelse af Cory Henry and the Funk Apostles, DR Koncerthuset, oktober 2016

Benal alias rapper Benjamin og producer Albert har haft et travlt efterår. Først udgav den elektroniske hiphop-duo deres andet studiealbum Hvis Det Virkelig Er Vigtigt til flotte anmeldelser, og blot en uge efter løb de med hovedprisen ved dette års P3 Guld. I samme periode gav de udsolgte koncerter i både Aarhus og København, og flere koncerter følger til næste år. Man kan også glæde sig til at se dem under åben himmel ved Egeskov Slot, når de gæster Heartland Festival. Med sig har de et bastungt lydbillede, som med drengenes egne ord består af forskelligartet følsomhed, der helst skal få folk til at græde.

GAFFAs anmelder Peter T. Aagaard uddelte fem stjerner til Benal i Vega 30. september under overskriften "Når Store Vega blot er en havefest".

LÆS OGSÅ: Anmeldelse af Benal, Store Vega, september 2017

Stolt festivalleder

”Fra svensk indie-pop, over britisk soul, til amerikansk fusionsjazz og sluttende med progressiv dansk hiphop. Med dagens fire annonceringer kommer vi virkelig rundt i livemusikkens mange hjørner og tegner konjunkturerne til endnu et alsidigt og internationalt stjernespækket program på Heartland Festival. Vi tør godt allerede nu sige, at 2018 bliver det absolut bedste musikprogram, vi har leveret i festivalens tre-årige levetid, og der er mange flere stærke annonceringer i vente,” siger Ulrik Ørum-Petersen, musikprogramchef og direktør for Heartland Festival.

Dagens offentliggørelser af Lykke Li, Rag’n’Bone Man, Cory Henry og Benal får antallet af musiknavne op på ni efter de tidligere annonceringer af The The, LCD Soundsystem, MØ, C.V. Jørgensen og Grizzly Bear, der sammen med talks-navnet Salman Rushdie udgør det foreløbige program. De kommende måneder vil der blive føjet mange flere navne til programmet inden for både Music, Talks, Art og Food, inden Heartland Festival løber af stablen for tredje gang på Egeskov Slot fra den 31. maj til den 2. juni 2018.

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA