Nyhed

Prophets of Rage-guitarist giver sur fan svar på tiltale

GAFFA.dk – alt om musik

Guitaristen Tom Morello, kendt fra Prophets of Rage, Audioslave, Rage Against the Machine og som vikar for Steven Van Zandt i Bruce Springsteens E Street Band, har givet en kritisk Instagram-følger svar på tiltale.

Morello lagde et billede ud på Instagram, hvor han står med sin guitar med bagsiden frem. På bagsiden af guitaren har han klistret et papir med ordene "Fuck Trump", og sådan har han også fremvist sin guitar ved en række koncerter.
 
En Instagram-følger kritiserede billedet på følgende vis: "Endnu en succesfuld musiker, som pludselig bliver politisk ekspert".

Dette kommenterede Tom Morello med et skarpt svar:

"Man behøver ikke en grad i statskundskab for at kunne se det uetiske og inhumane ved denne administration, men tilfældigvis har jeg en grad i statskundskab fra Harvard University, så jeg kan bekræfte det over for dig."


Artiklen fortsætter under billedet.

Tom Morello tog en bachelorgrad i statkundskab i 1986, før han blev professionel musiker, og hans politiske engagement er da heller ikke af nyere dato. Tilbage i 2002 stiftede han og System of a Down-frontfiguren Serj Tankian non profit-organisationen Axis for Justice, der arbejder for social retfærdighed, og han har spillet ved en lang række demonstrationer, blandt andet for Occupy-bevægelsen.


Da GAFFA i sommer talte med Tom Morello og Prophets of Rages rapper B-Real på Copenhell, blev der også talt politik. Dengang sagde Morello blandt andet:

– Missionen handler om at give vind i sejlene til den globale modstand mod racisme og højrefløjsideologi. Men for det første er vi jo nødt til at være et godt rockband. Vores mål er, at publikum skal gå derfra badet i sved, med blå mærker over hele kroppen og et smadret stemmebånd. Men i alt det er der et budskab.

LÆS OGSÅ: Interview med Prophets of Rage – gør plads for vredens profeter


Prophets of Rage bestående af medlemmer af Rage Against the Machine, Cypress Hill og Public Enemy udgav i september deres selvbetitlede debutalbum i spændingsfeltet mellem rap og hård rock.

Se musikvideoen til "Hail to the Chief" fra Prophets of Rages debutalbum:


ANNONCE