Nye navne til showcasefestivalen by:Larm i Oslo

Nye navne til showcasefestivalen by:Larm i Oslo

Den norske musikbranchefestival by:Larm i Oslo 1.-3. marts er en showcasefestival, hvor unge bands og solister fra især Skandinavien, men også resten af Europa, spiller korte koncerter på cirka 45 minutter rundt om i byen. Festivalen har nu offentliggjort en stribe nye navne, herunder fire danske.

De nye danske kunstnere og bands er som følger:

Farveblind

Den unge, elektroniske duo er vokset ud af musikkollektivet Lydtaet. Farveblind er kendetegnet ved blandt andet tynge synths og livetrommer. I år har de blandt andet spillet på Spot og Roskilde Festival. Sidstnævnte koncert blev af GAFFAs anmelder Elias Kvist tildelt fire stjerner og beskrevet som "energi fra top til tå" – læs anmeldelsen her.

Jada

Jada (udtales som det amerikanske Jayda) byder på moderne pop med dansable produktioner og en karakteristisk vokal. Hun udgav i marts sin første sang, "Sure". Jada optræder også til upcoming-festivalen Vegas Udvalgte i 26. januar.

School of X

Primus motor i den eftertænksomme elektropopgruppe er sanger og sangskriver Rasmus Littauer, som også er kendt som trommeslager for MØ. School of X har i år givet talrige koncerter, blandt andet på Roskilde Festival, og udgivet debut-ep'en Faded.Dream, som GAFFAs anmelder Jens Dræby tildelte fire stjerner under overskriften "Flakkende lygtepæles popmusik".

LÆS OGSÅ: Anmeldelse af School of X: Faded.Dream.

Scarlet Pleasure (billedet)
 
Den danske elektropop/soultrio burde ikke behøve den store præsentation oven på tre år med hit på hit såsom "Windy", "Heat" og "Deja Vu", et album, tre ep'er, masser af koncerter og to Danish Music Awards i november 2017 for Årets Danske Hit ("Deja Vu") og Årets Danske Gruppe. Det bliver spændende at se, om de kan tage succesen med ind i Norge, og måske videre ud i verden.
 
 
Den samlede liste over nye navne er som følger:
 
Cut Worms (US)
EMIR (NO)
Farveblind (DK)
GRANT (SE)
Great News (NO)
Jada (DK)
Jimmy Smash (NO)
Kristian Kristensen (NO)
Lewis Capaldi (UK)
Mash Up International (SE)
Rhys (SE)
Scarlet Pleasure (DK)
School of X (DK)
 
Blandt de allerede offentliggjorte navne kan nævnes Barcelona (DK), Iris Gold (DK), Reykjavíkurdætur (ISL), Fay Wildhagen (NO), Fanny Andersen (NO), Yung Smul (NO), 612 (NO), Esther Vallée (SE), Nicky William (SE), Jireel (SE), LASH (SE), Makeness (UK) og IDER (UK).

by:Larm fejrede i år 20 års jubilæum, hvor de danske navne på plakaten blandt andet talte Irah, Soleima, Bisse, Off Bloom, Katinka og The Minds of 99. I den anledning tog GAFFA en snak med Øystein Ronander, leder af by:Larm, om hvordan festivalen har udviklet sig igennem årene, et interview, som du kan læse her.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA