Nyhed

Lana Del Rey: Radiohead sagsøger mig

GAFFA.dk – alt om musik

Lana Del Rey skriver på Twitter, at hun er blevet sagsøgt af Radiohead. Det sker efter, at den engelske tabloidavis The Sun søndag kunne fortælle, at Radiohead planlægger at sagsøge hende for at plagiere deres gennembrudshit "Creep" fra 1992 på sangen "Get Free". Et nummer, der afslutter Lana Del Reys seneste album, Lust for Life, som udkom i juli sidste år.

"Det er rigtigt med retssagen. Selvom jeg ved, at min sang ikke var inspireret af "Creep", mener Radiohead, at den er det og vil have 100 procent af indtægterne – jeg har tilbudt op til 40 over de sidste måneder, men de vil kun acceptere 100. Deres advokater har været ubarmhjertige, så vi vil tage os af det i retten," skriver Lana Del Rey.

 
Sangen "Get Free" er på albumcoveret krediteret sangskriverne Lana Del Rey, Kieron Menzies og Rick Nowels.
 
Radiohead har endnu ikke kommenteret retssagen offentligt.
 
GAFFA Norges anmelder Geir Magne Staurland påpegede i sin tid også ligheden, da han i sin anmeldelse af Lana Del Reys seneste album kaldte "Get Free" "en skamløs – men lækker – transkribering af Radioheads 'Creep'." Læs hans anmeldelse her.
 
Ironisk nok har Radiohead gentagne gange udtrykt, at de var trætte af "Creep", og i mange år spillede de ikke nummeret live. Det blev imidlertid fremført flere gange på deres seneste turné, dog ikke da de besøgte NorthSide sidste år.
 
Consequence of Sound har klippet de to sange sammen nedenfor – lyt og vurder selv, om der er tale om et plagiat:
 
 
 
Opdatering: Som GAFFA-læser Peter Nielsen påpeger, blev Radiohead faktisk selv sagsøgt af sangskriverne Albert Hammond og Mike Hazlewood for at plagiere dele af The Hollies-nummeret "The Air That I Breathe" på netop "Creep", og retssagen endte med, at Hammond og Hazlewood modtog sangskrivercredits og en procentdel af indtægterne fra nummeret.
 
ANNONCE