Nyhed

Jack White er tilbage – hør to nye sange

GAFFA.dk – alt om musik

Jack White har netop udgivet to nye sange, "Connected By Love" og "Respect Commander". Hør sangene nedenfor, og se også den flotte video til "Connected By Love". En video, hvor en planet faretruende nærmer sig jorden.

"Connected By Love" er første single fra Whites kommende album, Boarding House Reach, som bliver hans tredje soloalbum og opfølgeren til Lazaretto fra 2014. Albummet ventes ude i første halvdel af 2018.

"Connected By Love" er en vuggende rockballade med et hiphop-associerende beat, sumpet orgel og en intenst syngende White. "Respect Commander", der fungerer som B-side på vinyludgaven af singlen, byder på en lang instrumental intro, en afsluttende heftig guitarsolo og flere temposkift undervejs.


I et interview med Rolling Stone fortæller White, at "Respect Commander" er skrevet i den lejlighed i Nashville, hvor han arbejder på nye sange: "Jeg begyndte bare at nynne toner, mens jeg kiggede ud ad vinduet. Bagefter kan du ikke forklare det. Du skal bare forsvinde og lade det ske. Og du lægger ikke mærke til det, mens det sker."

I et interview med skuespilleren Gary Oldman i efteråret 2017 udtalte White følgende om sit kommende album:

”Jeg har indspillet i New York, Los Angeles og Nashville. Jeg har aldrig indspillet i New York eller LA før. Jeg prøvede at tage nogle nye steder hen og møde musikere, jeg aldrig har mødt før. Det er god musik, man kan lave havearbejde til, eller lægge tag til, eller, du ved, ”Knivstikkeri-i-en-baggård-musik”. Jeg prøver at finde på aktiviteter, som ingen har skrevet sange til endnu.”


LÆS OGSÅ: Roskilde-aktuelle David Byrne annoncerer nyt album – se ny musikvideo

Musikere fra hiphop og r&b

Det kommende album er ifølge Rolling Stone indspillet med et helt nyt hold musikere, hvoraf mange også spiller med navne inden for hiphop og r&b, hvilket nok vil sætte sit præg på udgivelsen. På albummet finder vi musikerne trommeslager Louis Cato (Beyoncé, Q-Tip, John Legend), bassist Charlotte Kemp Muhl (The Ghost of a Saber Tooth Tiger), keyboardspillerne DJ Harrison og Neal Evans (Soulive, Talib Kweli, John Scofield), percussionist Bobby Allende (David Byrne) og korsangerinderne Ann & Regina McCrary fra Nashvilles gospeltrio The McCrary Sisters.


Kort før jul offentliggjorde Jack White et lydklip med smagsprøver på hele albummet – hør det her.

GAFFAs anmelder Lars Löbner Jeppesen var forholdsvis tilfreds med forgængeren Lazaretto, som han tildelte fire stjerner med blandt andet følgende ord: "Alt i alt er Lazaretto et flot eksekveret miskmask af Whites forkærlighed til den traditionelle følte folkemusik og den mere iltre og motoriske garagerock fra fødebyen Detroit, men der mangler godt nok lidt af den spontanitet, der gjorde forgængeren Blunderbuss til en øjeblikkelig klassiker." Læs hele anmeldelsen her.

Hør Jack Whites to nye sange:

ANNONCE