Nyhed

Veto varmer op til album med ny, strygerbåren single

GAFFA.dk – alt om musik

Veto har nu udgivet "A Pit", anden singleforløber for albummet 16 Colors, der udkommer 9. februar og bliver elektrorockernes første fuldlængde-album i syv år. Hør sangen nedenfor.

"A Pit" er en langsom og melankolsk sang præget af groovy percussion og dramatiske strygere og ligesom den mere tempofyldte forgænger "I Am Here" kendetegnet af Troels Abrahamsens intense vokal i front.

Forsanger Troels Abrahamsen udtaler om singlen:


"‘A Pit’ behandler det psykologiske problem, at vi kun har symboler til rådighed for at forstå, og at der i forlængelse af det kan opstå en følelse af fremmedgjorthed i den enkelte over for verden. Der er en virkelighed, vi ikke kan nå, som står udenfor vores sprog, vores symboler. Vi kan ikke få det rene feed fra det, der strømmer ind i os gennem vores sanseapparats mange porte. Enten fordi apparatet er utilstrækkeligt eller måske, fordi vi ufrivilligt ser alle indtryk gennem et prisme, der omdanner til symboler, sprog og tolkninger."

Ifølge Abrahamsen indskriver "A Pit" sig i den overordnede tematik på 16 Colors, hvor titlen henviser til de "16 farver, der er navngivet i HTML-specifikationen og dermed til den palette, der er en grundlæggende farvegiver for menneskets færdsel online."

Det kommende album bliver bandets første samling af sange siden ep'en Point Break fra 2013, første album siden Everything is Amplified siden 2011 og elektrorockernes i alt fjerde album. Gruppen har arbejdet på indspilningerne siden 2014 i selskab med producer Mikkel Bolding, blandt andet kendt som Messy Shelters, og udsender denne gang på eget selskab, hvor deres forrige udgivelser har været udsendt af først Playground, siden Sony Music.

Bassist Jens Skov Thomsen udtaler om samarbejdet med Mikkel Bolding: 


"Med vores nye album var vi enige om at gøre noget nyt. Mikkel kom ind et helt år forud for studieindspilningen i øvelokalet, og han deltog i processen med at færdiggøre sangene fra skitser til endelige værker. Vi har tidligere skrevet og produceret i en og samme proces, mens sangene på ’16 Colors’ var skrevet før vi gik i studiet. Alle tracks er indspillet live over 10 dage. Ét nummer pr. dag. Det har givet et levende og umiddelbart udtryk."

Veto spiller udsolgte koncerter på VoxHall den 9. marts og i Store Vega den 15. marts. De har derfor arrangeret ekstrakoncerter begge steder, hvor der stadig kan købes billetter til den 14. marts på VoxHall og den 16. marts på Vega. Gruppen kan også opleves live på Skråen i Aalborg den 8. marts og på Magasinet i Odense den 10. marts. De spiller desuden en række koncerter i udlandet i 2018.

GAFFAs anmelder Michael José Gonzalez var begejstret for Vetos ep Point Break, som han tildelte fem stjerner med blandt andet følgende ord: "Med Point Break serverer Veto således seks sange, der ikke alene holder et højt niveau, men også er noget af det bedste, kvintetten har leveret indtil videre." Læs hele anmeldelsen her.

Hør "A Pit" her

Tracklisten til "16 Colors" er som følger:

1. 16 Colors
2. Measures
3. A Pit
4. Mount Dome
5. One-eyed And Dying
6. Excited
7. Oh Center
8. I Am Here
9. Square Shaped
10. The Take/The Pace


ANNONCE