Nyhed

Ticketmaster-direktør før U2-billetsalg: – Der er altid nogen, der bliver skuffede

GAFFA.dk – alt om musik

Mandag klokken 10 begynder det ordinære billetsalg til U2's koncert i Royal Arena den 29. september. En del af billetterne er dog allerede blevet solgt, dels til fans, der har bestilt U2-albummet Songs of Experience før 30. november 2017 i GAFFA Shop, dels til modtagere af nyhedsbrevet fra U2.com. Begge parter modtog et presale-link til billetsalg i en begrænset periode i henholdsvis denne og forrige uge – et link, der dog ikke garanterede en billet, da udbuddet var begrænset. Imidlertid har den megen debat om disse billetter bestyrket indtrykket af, at den kommende U2-koncert er særdeles eftertragtet. Et indtryk, der for alvor blev grundlagt, da nyheden om gruppens kommende koncert blev den mest læste nyhed på GAFFA.dk i hele 2017.

Man kan derfor være sikker på, at rigtig mange sidder klar ved billetudbyderen Ticketmasters hjemmeside på mandag lidt før klokken 10, og hvordan er Ticketmaster så rustet til opgaven? Vi har spurgt direktør Jakob Lund.

Hvordan er I gearet til billetsalget på mandag?


– Uanset hvad må man sige, at efterspørgslen er meget større end udbuddet. Kapaciteten i Royal Arena er 15.-16.000 billetter, og jeg tror, vi kunne sælge 500.000 billetter. Der er altid nogen, der bliver skuffede. Teknisk set kan der blive udsolgt på et sekund. Vores system kan håndtere 8000 salg ad gangen, og hvis alle køber 4 billetter, bliver der jo udsolgt med det samme. Når man køber billet, har man 10 minutter til at gennemføre sit salg, og i den periode er der altid nogle, der falder fra, fordi de fortryder på grund af prisen, ikke kan finde deres dankort eller har åbnet flere browservinduer. Det betyder, at hvis alle, der er igennem, køber med det samme, kan vi melde udsolgt efter 15-20 minutter. Det gjorde vi senest til Metallica-koncerterne i Royal Arena og til Adele i Jyske Bank Boxen og Forum.

På spørgsmålet om, hvor mange billetter der allerede er solgt til U2-pladekøbere i GAFFA Shop og modtagere af U2's nyhedsbrev svarer Jakob Lund, at han ikke ved det og henviser til koncertarrangøren Live Nation, men siger dog:

– Antallet af presale-billetter er som regel noget, kunstneren bestemmer, og det skifter meget. Hvis det er en kunstner, som har en meget aktiv fanklub, kan det være, at vedkommende reserverer mange billetter til presale. Omvendt er der altid billetter til salg efter et presale. Man rydder aldrig hylderne på forhånd.


GAFFA har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Live Nation, der har været optaget af konference både torsdag og i dag.

LÆS OGSÅ: Meningsmåling: Så mange vil forsøge at købe billetter til U2

 


 

 

ANNONCE