Nyhed

Nibe Festival klar med et nyt internationalt topnavn – og syv andre tilføjelser

GAFFA.dk – alt om musik

Nibe Festival har netop offentliggjort otte nye navne, heriblandt et internationalt hovednavn, den amerikanske rapper Big Boi, især kendt som den ene halvdel af Outkast. Han får følge af danske Dizzy Mizz Lizzy, Jacob Dinesen, Alex Vargas, Michael Falch & Dét Band, Hush og Brian Adams Tribute samt tyske ItaloBrothers på festivalen i Skalskoven ved Nibe 4.-7. juli.

– Det er herligt, at vi har landet Big Boi til Nibe 2018. Han er et ikon på den urbane amerikanske scene, og så udgør han jo halvdelen af legendariske Outkast. Det bliver helt sikkert en kæmpe fest – akkurat som tyske ItaloBrothers, der igen-igen og voldsomt ønsket rammer Skalskoven til sommer, siger festivalleder Peter Møller Madsen.

Big Boi


Big Boi er en af hiphoppens store navne og nok især kendt som den ene halvdel af Outkast med hits som “Hey Ya”, ”Roses” og ”Ms. Jackson”. Big Boi har dog også en solid solokarriere, der tæller fire anmelderroste plader i eget navn, og Nibe lover både sange fra Outkast og solokarrieren.

Dizzy Mizz Lizzy

Den succesrige rocktrio med Tim Christensen turnerer også i 2018, og gruppens nyligt udsendte live-album viser, hvordan Dizzy Mizz Lizzy til stadighed har publikum i deres hule hånd. Albummet blev i øvrigt den mest solgte vinylplade i Danmark i 2017 – også selvom det først udkom to uger før jul.


LÆS OGSÅ: Her er årets mest solgte vinylplader i Danmark

Jacob Dinesen

Jacob Dinesen fra Tønder er på bare et par år blevet et af de helt store navne i dansk musik. Dinesen er kendt for sin inderlighed, dybe, stærke vokal og karismatiske koncertoptrædener og er blevet sammenlignet med blandt andre Bruce Springsteen – og både hans forårs- og efterårsturné i 2017 var fuldstændig udsolgt.


Alex Vargas

Han spillede til GAFFAs koncert "De bliver store i 2015" på Train og til GAFFA-Prisen samme år, og stor er lige, hvad den unge soul/rock/pop-sanger og -sangskriver er blevet. I 2015-16 fik han noget af et gennembrud med singlerne "Solid Ground" og "Schackled Up" og ep'en Giving Up the Ghost, og i 2016-2017 konsoliderede han succesen med singlerne "Higher Love", "Inclosure" og debutalbummet Cohere. Til sommer giver han kun få festivalkoncerter, heraf én i Nibe.

Michael Falch & Dét Band


Sangeren og sangskriveren Michael Falch har været aktiv på musikscenen siden 1980, først som forsanger i Malurt og siden 1985 som solist med hele 13 soloalbum, sideløbende med et par gendannelser af Malurt og et album med Poul Krebs. Falch plejer at spille både nye og gamle sange live, så der er noget at se frem til med hans store bagkatalog i tankerne, og så er han kendt for at vægte ordene højt, hvilket også er kommet til udtryk i en række dagbogsudgivelser og erindringer.

ItaloBrothers

Tyske ItaloBrothers er populære blandt Nibe Festivals publikum. Duoen fra Nordhorn byder på ørehængere som ”Stamp on the Ground”, ”My Life is a Party” og ”Summer Air”, der altid bliver modtaget med begejstring i Nibe, og derfor kommer duoen tilbage for femte år i træk.


Hush

Dorthe Gerlach og Michael Hartmann har siden 1997 udgjort countrypopduoen Hush, og det har resulteret i fire album fra og med debuten i 2004, en stribe hits og et hav af koncerter. Duoen er kendt for Gerlachs fløjlsbløde stemme samt Hartmanns smægtende guitar, og Gerlachs deltagelse i TV2's Toppen af Poppen i efteråret 2017 har næppe skadet deres popularitet – og så udgiver de albummet Sand den 2. februar, deres første i syv år.

Bryan Adams Tribute


Sidste år præsenterede Nibe den ægte vare, men i år må Nibe "nøjes" med danske Bryan Adams Tribute, der imidlertid kommer tæt på originalen – og også er et veloplagt liveband.

Nibe Festival 2018 føjes til et musikprogram, der allerede tæller navne som The Script, Thomas Helmig, Mew, Aqua, Benal, The Powls, DJ Aligator, Citybois, Wafande, Faustix og Martin Jensen.

Varm op med Big Bois "Kill Jill" featuring Killer Mike og Jeezy fra 2017-albummet Boomiverse:

 

ANNONCE