Nyhed

Kendrick Lamar beskyldt for at stjæle

GAFFA.dk - Alt om musik

Billedkunstneren Lina Iris Viktor udtaler, at hun er blevet spurgt, om man måtte bruge hendes kunst til musikvideoen til Kendrick Lamar og SZAs "All the Stars", men at hun ikke gav dem tilladelse. Nu anklager hun dem for at have benyttet sig af hendes kunst alligevel.  

I superheltefilmen “Black Panther” er den Royal Arena- og Smukfest-aktuelle Kendrick Lamar at høre på seks af de 14 numre på det tilhørende soundtrack Black Panther The Album – et soundtrack, der blev udgivet i fredags. Filmen kan ses herhjemme allerede på onsdag den 14. februar.

Lamar er kurator på soundtracket, og selv om han som nævnt “kun” medvirker på seks af numrene, har han en finger med i spillet på nærmest hele udgivelsen.

Mener, Marvel ikke har fået tilladelse

Den første single, man fik at høre fra soundtracket var “All the Stars”, som er et samarbejde mellem Lamar og SZA. Hertil er der blevet lavet en musikvideo, og det er denne, der nu er objektet for anklagen mod artisterne. Lina Iris Viktor mener nemlig, at de har brugt hendes kunst i deres video, men at de ikke har fået en tilladelse til det. Det skriver The New York Times.

LÆS OGSÅ: Knyttede næver i magtdemonstration (GAFFAs anmeldelse af soundtracket)

Hun har fortalt, at repræsentanter fra Marvel kontaktede hende i november 2016 og december 2017, hvor de spurgte hende, om de måtte gøre brug af kunsten. Hertil takkede hun nej. Alligevel er billeder fra hendes “Constellations”-serie ifølge kunstneren at se i musikvideoen. Du kan se det i videoen nedenfor omkring 2:59 minutter.

Kunstneren har udtalt til avisen, at hun er stærkt forundret over det hele, og hun påpeger, at filmen ellers netop handler om at styrke de svages rettigheder.

ANNONCE