Nyhed

David Byrne beklager, at der ikke er kvinder med på hans nye album

GAFFA.dk – Alt om musik

David Byrne undskylder for ikke at samarbejde med kvinder på sit nye album "American Utopia".

American Utopia, der udkommer på fredag den 9. marts, er den Roskilde Festival-aktuelle, tidligere Talking Head-frontmands første soloalbum i 14 år. David Byrne delte for nylig en playliste, der viser de mange mænd, som medvirker på albummet, blandt andre Brian Eno og Sampha. Det har medført kritik for manglen på kvinder, og nu er Byrne gået på de sociale medier, hvor han svarer på kritikken.

 
"Jeg vil gerne takke de af jer, der skrev for at gøre opmærksom på dette – det betyder meget for mig," skriver Byrne.

"Denne mangel på repræsentation er noget, der er problematisk og udbredt i vores branche. Jeg beklager, at jeg ikke har ansat og samarbejdet med kvinder på dette album – det er latterligt, det er ikke, hvem jeg er, og det svarer helt sikkert ikke til, hvordan jeg har arbejdet tidligere."


Hertil refererer David Byrne måske til duoalbummet med ligeledes Roskilde-aktuelle St. Vincent, Love This Giant fra 2012 eller musicalalbummet Here Lies Love fra 2010, indspillet med Fatboy Slim og en række især kvindelige vokalister, blandt andre Florence Welch (Florence + the Machine), Tori Amos og Sia.

Ariklen fortsætter under videoen.

Se musikvideoen til "Everybody's Coming To My House" fra det kommende album:

Ved at indrømme, at han var "uagtsom" tilføjer Byrne: "Jeg er glad for, at vi lever i en tid, hvor denne samtale sker. Det er svært at indse, at uanset hvor meget du prøver på at bevæge verden i, hvad du håber er den rigtige retning, er du nogle gange en del af problemet. Jeg har aldrig tænkt på mig selv som værende "en af disse fyre", men jeg tror til en vis grad, at jeg er. Jeres svar tjener som et korrektiv. Tak."


Se hans fulde udtalelse nedenfor:


 
ANNONCE