Nyhed

Spotifys debut på børsen gør ejerne til milliardærer

GAFFA.dk - Alt om musik

I tirsdags havde streamingtjenesten Spotify sin debut på børsen i New York, hvilket resulterede i, at verdens største streamingtjeneste gjorde dets ejere til nogle af Sveriges rigeste.

De to grundlæggere af selskabet Daniel Ek og Martin Lorentzon kan nu kalde sig nogle af Sveriges rigeste mænd. Hvad er den største streamingtjeneste i verden så værd? Forventningerne har været store, og det er også store tal, der nu kan sættes på værdien af Spotify.

Daniel Eks aktiebeholdning har fået en værdi på 14,4 milliarder kroner og Martin Loretenzons en værdi på 20,4 milliarder kroner. Aktiekursen giver samlet Spotify en markedsværdi på 159 millarder kroner - omkring 36,4 millarder mere end forventet.

LÆS OGSÅ: Roskilde afslører årets plakat 

Spotify er som det første af sin slags blevet børsnoteret ved en “direkte børsnotering”, hvilket vil sige, at der kun bliver solgt eksisterende aktier i selskabet. Det betyder også, at grundlæggerne og de nuværende ejere beholder kontrollen over selskabet.

Svenske Daniel Ek skriver i et blogindlæg før åbningen i tirsdags følgende: “Spotify øger ikke kapitalen, og vores aktionærer og medarbejdere har i årevis købt og solgt aktier i selskabet.”

Spotify har på månedsbasis 159 millioner brugere samt 71 millioner betalende abonnementer.

ANNONCE