Nyhed

The Cure er på vej i studiet

GAFFA.dk – alt om musik

Robert Smith & Co. har meget godt i ærmerne i år

The Cure, som i år kan fejre 40 års jubilæum for udgivelsen af deres debutsingle, er på vej i studiet for at indspille demoer dette forår, fortæller sanger og sangskriver Robert Smith i et nyt interview – hans første i flere år – med Shaun Keaveny på BBC Radio 6. Hør interviewet nedenfor.

Nyheden må begejstre fans, da det er hele ti år siden, post-punk-veteranerne sidst udsendte et nyt album, deres 13. af slagsen, 4:13 Dream. De har dog efterfølgende spillet enkelte nye sange live, da de har turneret løbende, men disse numre er endnu ikke udgivet. Hvornår og i hvilken sammenhæng de kommende sange vil udkomme, fremgår dog ikke, men Smith håber at kunne spille i hvert fald en helt ny sang på dette års Meltdown-festival og ved gruppens jubilæumskoncert i Hyde Park.


Smith er nemlig udvalgt til at kuratere årets udgave af den engelske festival Meltdown, hvor han har booket navne som Manic Street Preachers, Mogwai, My Bloody Valentine og mange flere. Han skal også selv optræde på festivalen med udvalgte medlemmer af The Cure. Meltdown finder sted i London 15.-24. juni.

The Cure fejrer desuden deres 40 års pladejubilæum med en stort anlagt og forlængst udsolgt jubilæumskoncert i Hyde Park i London 7. juli. 

Her spiller også Interpol, Goldfrapp, Editors, Ride, Slowdive, The Twilight Sad med flere.


Cure blev dannet i 1976 under navnet Easy Cure og debuterede i 1978 som The Cure med singlen "Killing an Arab". Sangen har dog intet med anti-islamiske holdinger at gøre, men er et citat fra Albert Camus' roman Den fremmede fra 1942. I 1979 udgav de deres debutalbum Three Imaginary Boys.

Det evigt læbemalede og hårfagre Robert Smith er eneste oprindelige medlem af bandet, om end bassist Simon Gallup har været med siden 1979, med en pause fra 1982-85. Ellers har gruppen været præget af en lang række udskiftninger.

LÆS OGSÅ: Just Like Heaven: The Cure strålede storslået mellem perlende pop og mørkrandet melankoli


Hør hele det 20 minutter lange og ganske interessante interview her, hvor Smith blandt andet lover, at gruppen bestemt ikke stopper i år, men tværtimod har nye koncerter på vej næste år – snakken om de nye sange kommer tre minutter og igen 16 minutter inde:

ANNONCE