Nyhed

Heartland Festival fuldender plakaten

GAFFA.dk - Alt om musik

The Savage Rose, Coco O og Fribytterdrømme spiller til dette års Heartland Festival sammen med navne som Slowdive, Grizzly Bear, MØ og Patti Smith.

Det fuldendte program til årets Heartland Festival er en realitet, og gæster på den fynske festival kan se frem til både internationale og danske topnavne ved Egeskov Slot. Om Heartlands 2018-program udtaler festivalens direktør Ulrik Ørum:

– Det er en fantastisk følelse endelig at kunne præsentere det færdige – og til dato – absolut mest omfattende program i Heartlands historie. Et program, der har internationalt format på alle fire programområder, og som i min optik sættter en helt ny standard i festivallandskabet, samt viser vejen for, hvad selve festivakonceptet kan indeholde.

Ud over de tre danske navne, er der der også tilføjet en række dj's til programmet: Christian D’or, Vinnie Who, Louis Petri, Dee Brown, Frederik Tollund og Fyraftensboogie


The Savage Rose kunne sidste år fejre deres 50-års jubilæum og modtog GAFFAs Specialpris i 2017 for lang og tro tjeneste i den danske musikbranche. Efter sidste års jubilæumsturné er Annisette og The Savage Rose igen klar til at tage ud på landevejen og er altså finde på Fyn denne sommer.

The Savage Rose har altid indtaget en særlig plads på den danske rockscene – fra originalbesætningen 1967-74, over de dansksprogede DKP/ML-år i firserne og videre frem til den aktuelle gruppe, hvor Annisette er eneste oprindelige medlem. Sidste år leverede de en rørende optræden på Roskilde Festival, og Annisette og Co. har stadig masser af saft og kraft i sig endnu.



Sidst man hørte fra Coco O. var stort set med Quadron-albummet Avalanche tilbage i 2013. Quadron var resultatet af Coco O.s samarbejde med den danske producer Robin Hannibal, der for nyligt har været inde over Black Panther-soundtracket fra Kendrick Lamar. Men hvem er Coco uden Quadron? Det blev det helt store spørgsmål til udforskning. 

Hun har været kendt for soul-poppede upbeat tracks til klubben, men har nu åbnet op for at udforske sin egen lyd. At gå fra fester i LA til kærestesorger til ensomhed på tomme hotelværelser har ført til et mere simpelt og skrøbeligt univers for den store stemme, som nu vender tilbage til det danske landskab og altså gæster Heartland med sin markante stemme.



Fribytterdrømme er tredje og sidste tilføjelse til dagens Heartland-nyhed. Det seks mand store band blev stiftet i 2011 af en flok gamle fynboer med det erklærede mål, at de vil spille dansksproget, psykedelisk syrerock med inspiration fra 1960’ernes danske sangskrivere. Sekstetten har i efteråret 2017 afsluttet deres hidtil største turné oven på udgivelsen af deres andet album Superego. Albummet er deres første, som er skrevet og produceret i et studie. De gæster også årets Roskilde Festival sammen med De Underjordiske.


Ud over dagens otte navne kan man blandt andre opleve Van Morrison, Patti Smith, The The, LCD Soundsystem, Peter Sommer, Jonah Blacksmith, Kiriyama Family, Alex Cameron, Oneohtrix Point Never, Omar Souleyman, Pussy Riot, Slowdive og mange flere, mens det såkaldte talks-program byder på blandt andre forfatteren Salman Rushdie og filosoffen Slavoj Žižek. Heartland Festival løber af stablen for tredje gang på Egeskov Slot fra den 31. maj til den 2. juni 2018.

ANNONCE