Nyhed

Aarhus Volume offentliggør sommerens program

GAFFA.dk - alt om musik

Den tre år gamle endagsfestival i Aarhus er nu klar med årets fulde musikprogram. 

Konceptet er forankret i at tage festivalkonceptet og udnytte byen som mulighed for en kreativt udfoldet og urban musikscene. I stedet for den klassiske festivals geografiske ekslusivitet (som regel ude på en pløjemark med betalt indgang) forsøger Aarhus Volume at koordinere et stort opsat program med over 40 events, herunder 14 musikalske af slagsen, i løbet af en dag omkring Godsbanen i Aarhus 30. juni. 

Formanden for kulturforeningen, Albert F. Helmig, fortæller om årets musikprogram: “Programmet i år er endt med at blive foreningens hidtil bedste musikprogram, som bevæger sig længst rundt om de genrer vi gerne vil præsentere”. 


Med centreringen i bybilledet bærer programmet også særligt præg af en blid variation af musikken, som for alvor trender i disse tider. Det tæller hiphoppen, poppen, r&b og den elektroniske scene. Alt imens gør Radar op for dette med en udendørsscene, hvis rockede udtryk skal give mere modspil til resten af programmet. 

Af mest prominente navne bør nævnes Soleima (billedet), der med den nye "Bulldog"-ep på gaden er et højaktuelt eksempel på fusionen af den elektroniske pop og et urbant udtryk. I hiphoppens ringhjørne finder man i årets program det nye stjerneskud K-Phax, der med sit udblik mod Atlanta-trappens scene søger et grænseland mellem Lil Yatchy og ILOVEMAKKONEN i stil og musikalitet. Artigeardit er ligeledes at finde, et navn, der efterhånden har etableret sig stabilt i den københavnske undergrundsscene med hits som "Værformig" og "Forklar Ma". Rosegold er et dugfrisk forsøg på et britisk/dansk samarbejde imellem tvillingerne Joshua og Ephraim Duncan, der søger en forening af r&b og hiphoppen. Med det nyligt slupne debutalbum "Adventures in Odyssey" og med singlen "vulnerable" udkommen i dag er det et solidt forsøg på at vise den mere bløde side af den eller hårde britiske lyd. 

Læs også: Soleima indkapsler sin generation


I den rene pop-afdeling viser Aksglæde sig som et bærende navn, der opererer i et grænseland mellem Shu-Bi-Dua og Peter Sommer og med hits som "Fantomfølelser" og "Taarbæk-tøs" peger i nye retninger for den danske scene. Sammen med navne som Jada og M.I.L.K. er det artister, der søger i klassiske, tropiske og dubbede retninger af et massivt genre-landskab. 

Hele molevitten bliver skudt af i kanonfart ved Godsbanen den 30. juni.  

Det samlede musikprogram er som følger:


K-Phax
Soleima
Aksglæde
MOODY
Epic Vinyls from Brazil
Artigeardit
ZOOKEEPERS
M I L K
Jada
RoseGold
Sjakket
FRAADS
Brynjolfur
Analogik

ANNONCE