Nyhed

Nye tiltag på NorthSide – mere plads, mindre mudder

GAFFA.dk - Alt om musik

Der er blandt andet sat færre billetter til salg på årets festival, og der er mere fokus på pladsens opbygning efter sidste års store regnfald.

Bekymringerne, inden man drager på festival kan være mange, og sidste år fik gæsterne på NorthSide nok en vådere oplevelse end ønsket. Der har også været problemer med frivillige, der ikke er mødt op, hvilket har ledt til en presset arbejdssitation. Men i år har festivalen altså taget fat og kastet energi og penge efter forbedringer, så du forhåbentlig har det mindre at bekymre dig om fremover. 

Der bliver sat 5.000 færre billetter til salg til årets festival, i håbet om at skabe mere plads til gæsterne. VIP- og presseområderne flyttes også, så der er mere plads omkring Green Stage til publikum.

For at undgå en mudret plads, der står under vand, har festivalen investeret i flere løsninger for at lede vandet væk fra stierne. Vandet vil blive ledt væk fra de mest trafikerede områder, og så vil der også blive lagt en grussti fra indgangen samt flisstier i kanten af hovedpladsen. 

LÆS OGSÅ: Ekstra gave fra NorthSide: Tre nye navne

Du har også mulighed for at undgå regn (eller forhåbentlig stærk sol) under flere overdækkede spiseteder i år. 

NorthSide har desuden før meldt ud om nye krav til frivillige. Man skal nu betale et depositum for at være med. Til gengæld er håbet, at alle løfter (som hensigtet), i samlet flok. De frivillige får også mere plads at boltre sig på i år, med større telt og dermed også flere overdækkede siddepladser.

LÆS OGSÅ: Udenlandsk festivalgigant ude af NorthSide og Tinderbox-samarbejde

For at undgå de mange professionelle pantsamlere, der kan virke forstyrrende, har festivalen også ændret på sit pantsystem. Hvor du før kunne levere dine krus og kander tilbage for pant, sparer du nu i stedet panten, når du køber en ny genstand i baren. Samarbejdet med en række velgørende organisationer bliver til gengæld udvidet, så de som de eneste vil kunne få penge til velgørenhed for indsamlet pant.

NorthSide 2018 afvikles i Ådalen ved Aarhus i dagene 7.-9. juni. Du kan i år opleve internationale navne som Björk, Queens of the Stone Age, N.E.R.D, The National, Beck og Liam Gallagher samt danske stjerner som Nik & Jay, Dizzy Mizz Lizzy og C.V. Jørgensen.

ANNONCE