Nyhed

Yungblud chokerer i ny musikvideo

GAFFA.dk – alt om musik

Britiske Yungblud er aktuel med en ny musikvideo til nummeret "Psychotic Kids", som er at finde på 21st Century Liability. 

I Yungbluds ekstremt ekspressive musikvideo danser han rundt på et sindssygehospital med blodige hjerner i hænderne, imens han vredt synger ind kameraet: "My mum thinks I'm on heroin, and my dad just thinks I'm gone, but they don't know fucking anything, say "youth is wasted on the young". 

Den samfundsbevidste og samfundskritiske 19-årige Yungblud med det borgerlige navn Dominic Harrison, er en artist med meget på hjerte og denne video virker mest af alt som en opsang til de voksne mennesker i vores samfund, der prøver af holde ungdommen nede med dårlige undskyldninger og diagnoser.

De fleste af Yungbluds numre indeholder en vrede mod systemet og vi har tidligere interviewet ham om tilgangen til musikken og de tematikker han bringer op i sin musik:
– Jeg er vred, mange af mine venner er vrede. Det er der, det kommer fra. Og jeg er overbevist om, at vi ikke er alene. Der er unge mennesker alle steder, der har det ligesom jeg.”


LÆS OGSÅ: Ungt blod gennem England

Yungblud peger selv på både Kurt Cobain til Arctic Monkeys og Kendrick Lamar som de store inspirationskilder til sangskrivningen. Han finder det befriende, at han gennem sine sangtekster kan sige lige præcis, hvad han har lyst til og på den måde få afløb for sin vrede og flashe sine budskaber på et beat af både punk, rock og hiphop.

Tidligere i år udgav Yungblud sin selvbetitlede debut og gav i weekenden en solid performance, da han gæstede Northside Festival. Vores anmelder kvitterede med fem ud af seks stjerner og skrev: ”Hvordan han, energibombe som han nu engang er, formår at spille og synge som han gør, mens han tonser rundt og ligger nede på gulvet, det bliver mig en gåde.”

LÆS OGSÅ: En brite med energi nok til at kickstarte hele pladsen

Se Yungbluds performance fra GAFFA-prisen tidligere i år


 

ANNONCE