if(navigator.userAgent.match(/MSIE|Internet Explorer/i)||navigator.userAgent.match(/Trident\/7\..*?rv:11/i)){ } VIDEO: GAFFA Session fra Roskilde med Gurli Octavia

Nyhed

VIDEO: GAFFA Session fra Roskilde med Gurli Octavia

GAFFA.dk - Alt om musik

I Roskildes famøse warm up dage har GAFFA i samarbejde med TV2 Lorry valgt seks artister til GAFFA Sessions. I år foregår det ved Badesøen i K, og tirsdag havde vi besøg af Gurli Octavia.

Den aarhusianske folk-pop-singer-songwriter Gurli Octavia er historiefortæller. Hun tilbragte de første år af sit liv på landevejen i en hestetrukken cirkusvogn blandt gøglere og andet godtfolk, i en verden der bevægede sig mellem drømme og virkelighed. Måske er det netop derfor, at hendes musikalske univers ligeledes optræder i grænselandet mellem noget drømmende og noget virkeligt.
 
Mandag indtog hun Roskilde Festival for første gang, da hun gav koncert på Rising-scenen. Vi har tidligere anmeldt Gurli Octavia og kvitterede under dette års Spot Festival med fem stjerner, hvor anmelder Therese Wiwe Løbner slutteligt skrev: "Agnes Obel og deslige skal holde gevaldigt øje med bakspejlet, for der ligger altså en Octavia i overhalingsbanen." 
 
Tirsdagens tidlige koncert på Roskilde fik fire stjerner og anmelder Elias Kvist skrev blandt andet dette:
 
"Cirkusdatteren har udgivet ”Philophobia” og ”Lunacy”. De to ep’er fungerer på mange måder som tvillinger, der har været med til ikke blot at give solisten et velfortjent renomme på rekordtid, men lige så vel iscenesat hendes lyd som velanrettet arvtager til Tina Dickow og Agnes Obels særprægede nordiske folkepop, der taler til et moderne kollektiv af ensomme sjæle. I ryggen ved eftermiddagens koncert har hun et fem mands band, der på afmålt vis skal kridte banen op for solstrålen i forgrunden af scenen. Publikum er beskedent ved igangsættelsen, men i takt med, at den talstærke scene spilles varm, tiltrækkes et større audiens af de bløde og afrundede toner fra Rising-scenen. Med ”You Lay Low” bygges stemningen for alvor op med de let spadserende trommer hos Sara Mouritzen og den akkompagnerende akustiske guitar. Man føler, at der er mere i vente."
 
Vi inviterede Gurli Octavia og hendes fem musikere forbi Badesøen i K til en session, hvor der både blev talt og spillet for det solbeskinnede publikum. Se videoen ovenfor.
ANNONCE