Nyhed

I dag er det 47 år siden, Roskilde Festival åbnede festivalpladsen

GAFFA.dk – alt om musik

Stort tillykke til Roskilde Festival! I dag, for 47 år siden, åbnede de for første gang festivalpladsen, som dengang gik under navnet Sound Festival.

Danske Gasolin' og Povl Dissing stod blandt andet som nogle af hovednavene i 1971. I alt spillede der lidt over 20 bands, både danske og udenlandske. Mick Softley, Stefan Grossman, Burnin Red Ivanhoe, Skin Alley, Alex Campbell, Strawbs og Midnight Sun var blandt andet at finde på festivalplakaten.

I USA havde man afviklet store musikfestivaler som Woodstock i 1969, og fænomenet bredte sig herefter til Danmark. Den første Roskidel Festival blev afviklet i samarbejde med to lokale gymnasieelever og musikpromoteren Karl Fischer. 

30 kr. lød prisen for at deltage i den to-dages festival på Dyreskuepladsen. En pris, som sidenhen er steget gevaldigt, og hvor Povl Dissing er blevet udskiftet med Eminem og Gorillaz. Samtidig er festivalsdatoerne også rykket til slut-juni/start-juli, og festivalen løber nu i en hel uges tid. 

LÆS OGSÅ: Hvilke danske festivaler har det mest loyale publikum?

Det første år bestod festivalen blot af én scene og havde mellem 10.000 - 13.000 deltagere. Sidenhen har festivalen vokset sig større og større og er i dag Nordens største festival med besøgende fra hele verden. I år lød publikumsantallet på hele 130.000 personer inklusive de arbejdssomme frivillige. 

Se herunder festival plakaten for Roskilde 1971: 




 

 


ANNONCE