Nyhed

Ny årsrapport viser stor stigning i musikbranchens omsætning

GAFFA - 35 år i musikkens tjeneste

En ny rapport fra musikerforbundet Koda viser, at der for andet år i streg er stigning i musikbranchens omsætning. 

Organisationerne bag årsrapporten meddeler, at den danske musikindustri klarer sig bedre end nogensinde. Trods et begrænset område indenfor indspillet musik er omsætningen ifølge rapporten steget med 23 procent i forhold til året før, hvilket i høj grad skyldes det stigende område indenfor livemusik. 

Rapporten "Dansk Musikomsætning 2017", som er udarbejdet af konsulentvirksomheden Rambøll, viser, at den danske musikindsustri sammenlagt har bidraget med 9,3 milliarder kroner til den danske samfundsøkonomi. 


LÆS OGSÅ: Reaktioner: DR-besparelser er et nyrehug til dansk musik

I 2017 har det populære liveområde vist sig at være steget med hele 1,5 milliarder kroner i forhold til 2016, og området udgør næsten 65 procent af branchens samlede omsætning, hvor indspillet musik udgør de sidste 35 procent. 

"At væksten på det indspillede område ikke følger med i samme grad, vidner dog om, hvorfor det er afgørende, at vi får styr på det digitale marked, som er præget af ulige vilkår for streamingtjenesterne og urimelige forhold for de udøvende og skabende kunstnere,” udtaler direktør for sangskriverorganisationen Koda, Anders Lassen. 


Rambøll har for sjette år i træk udarbejdet opgørelsen i samarbejde med branchens organisationer som Koda, MXD, Dansk Live, IFPI, Gramex og Musikforlæggerne. Siden den første rapport i 2012 har den danske musikbranche oplevet en vækst på sammenlagt 52 procent, der er drevet af livemusikkens fremgang de seneste to år. 

LÆS OGSÅ: "En milepæl": Europa-Parlamentet har stemt ja til ny ophavsretsdirektiv

”Væksten på liveområdet skyldes, at arrangørerne og artisterne har formået at udvikle formater, der appellerer til publikums begejstring for liveoplevelser", siger sekretariatschef i Dansk Live, Esben Marcher. "Nu skal vi som branche huske at arbejde hårdt for gode forhold for alle de små og mellemstore spillesteder, som ikke i samme grad mærker væksten. Det er trods alt på disse scener, at alle artister begynder deres karriere". 


Rapporten viser yderligere, at tallene på den danske musikeksport er steget med 17 procent i forhold til året før, mens eksporten af indspillet musik på samme tid har oplevet en vækst på hele 25 procent. 

LÆS OGSÅ: Her er de fem mest indtjenende danske sange i udlandet i 2017

 


ANNONCE