Nyhed

Bowie-statue vandaliseret – igen

GAFFA - 35 år i musikkens tjeneste

For anden gang i løbet af de seneste seks måneder er verdens første David Bowie-statue blevet vandaliseret. Manden bag anden kriminelle omgang har malet musikikonet med blå maling og er nu anholdt.

Ifølge NME skulle det være en 29-årig mand, der er den skyldige bag de seneste kriminelle skader på David Bowie-statuen, blå maling stænket hen over Bowies ansigt. Det er nu anden gang, at hyldestfiguren bliver beskadiget. Første gang var i marts måned, blot 48 timer efter sløret blev løftet for den forevigede stjerne i bronze.

Efter det første angreb på statuen var designeren bag, Andrew Sinclair, meget oprørt. Til NME fortalte han: ”Jeg hader bare ondsindet ødelæggelse. Hele dette projekt blev samlet af fans og til fans – og til Bowies familie og minder. Der ligger en masse kærlighed, en hel del gode hensigter og en stor mængde hårdt arbejde bag".


LÆS OGSÅ: Verdens første Bowie-statue vandaliseret efter 48 timer

Mindesmærket blev offentliggjort i marts på Friars Music Club i Aylesbury, Buckinghamshire. Selv samme sted hvor stjernen i begyndelsen af 70’erne debuterede med Ziggy Stardust-karakteren.

Statuen er skabt af skulptøren Andrew Sinclar efter initiativ fra koncertarrangøren David Stopps, der havde indsamlet 100.000 pund til skulpturprojektet. Bronzestatuen portrætter som sagt ikonet Bowie, både som sig selv, som Stardust-personaen samt forskellige andre Bowie-versioner. Hver time spiller statuen, døbt Earthly Messenger, en af Bowies 2000 sange.


LÆS OGSÅ: Verdens første Bowie-statue afsløret i Engelsk by

ANNONCE