Nyhed

Lollapalooza-grundlægger: "Festivaler og koncerter vender ikke tilbage før 2022"

GAFFA.dk - alt om musik

Først i 2022 vil du igen kunne komme til koncerter og festivaler som før, vurderer amerikansk musikbrancheveteran. 

Du kan nok heller ikke komme til musikfestival og store koncerter næste år.

Det vurderer Marc Geiger, som er en af grundlæggerne af den store amerikanske musikfestival Lollapalooza og tidligere musikdirektør hos WME.


Som NME skriver, luftede han forleden sine tanker i podcasten Bob Lefsetz Podcast. Og her vurderede han, at superspreder-events som koncerter og sportbegivenheder vil blive påvirket, indtil coronapandemien er mere under kontrol. 

Adspurgt om, hvornår livemusikken vil vende tilbage, svarede Geiger: "Min ydmyge mening er, at det bliver i 2022."

LÆS OGSÅ: Nyt succesfuldt format: Knap 1000 til koncert i Tyskland


"Det kommer til at tage så længe før, at det, som jeg kalder den germafobiske økonomi, bliver erstattet med den klaustrofobiske økonomi. Det er, når folk trænger til at komme ud," siger han. 

"Min mavefornemmelse siger, at det kommer til at tage noget tid, fordi superspreder-events – som sportsbegivehender, shows og festivaler – ikke kommer til at klare sig godt, når virusset stadig er så præsent."

Pladsproblemer og ansvar


Efter Geigers vurdering er der desuden mange forhindringer, som livemusikken skal overkomme, før den kan vende tilbage. Blandt andet skal man have løst udfordringer i forhold til afstanden mellem publikummer. Og så skal man svare på, hvem der i sidste ende har ansvaret.

"De næste seks måneder bliver måske mere smertefulde end de sidste seks måneder, og måske bliver de følgende seks måneder endnu mere smertefulde," sagde han i podcasten. 

Tidligere på året vurderede også en amerikansk sundhedsekspert, at store events og koncerter tidligst vil vende tilbage til efteråret i 2021.


LÆS OGSÅ: Amerikansk sundhedsekspert: Ingen store koncerter eller festivaler før efteråret 2021

Sigter mod 2021

I Danmark er størstedelen af festivalerne begyndt at planlægge for 2021. For eksempel har Roskilde offentliggjort 32 navne til næste års festival.


Hos spillestederne venter flere dog i spænding på september, hvor de nuværende hjælpepakker er sat til at udløbe. Her har det vakt stor kritik, at branchen endnu ikke med sikkerhed ved, hvilke forhold de kan forvente at afholde koncerter under.

Derudover møder de nuværende regler og et udkast til de fremtidige regler stor kritik. Begge regelsæt vil gøre det til en underskudsforretning at afholde koncert. For nylig skrev kulturminister Joy Mogensen (S) dog på Facebook, at kulturlivet kan se frem til økonomisk kompensation, hvis de må genåbne med restriktioner, der begrænser deres mulighed for indtjening.

– Så hurtigt som det er muligt, vil vi i august se på den situation, Danmark står med i forhold til Coronovirus. Hvis der fortsat er restriktioner, som gør, at man ikke kan lukke publikum ind i fuldt omfang, så kommer regeringen med et tilbud om økonomisk hjælp, skrev ministeren. 


LÆS OGSÅ: Udkast til retningslinjer for genåbning af spillesteder vækker voldsom kritik

 

ANNONCE