Månedens magasin

Læs online | Abonner for kun 29,-

Du er ikke logget ind  Log ind / Opret brugerCookie persondata politik for GAFFA DK ApS

Tim Christensen citerer dårlige anmeldelser

GAFFA | Af Ole Rosenstand Svidt
Fredag d. 09-01-2009 kl. 14:31

Når kunstnere og ikke mindst deres pladeselskaber indrykker annoncer for deres nye plade, citerer mange ofte anmeldelser, og selvsagt de mere positive. Her er der så nogen, der citerer mere kreativt end andre, men Tim Christensen, hans pladeselskab Mermaid og koncertarrangøren PDH er gået ganske anderledes til værks.

I en ny annonce for albummet ”Superior” og Tim Christensens forårsturné, som blandt andet kan ses i GAFFAs nye januarnummer, kan man nemlig læse en masse anmeldelsescitater – og ikke kun de positive. Christensen citerer nemlig samtlige anmeldelser, og derfor kan man i annoncen ikke kun læse, at ”Han rører ved det ypperste”, som GAFFA skrev i sin femstjernede anmeldelse, og at albummet er ”Et tagselvbord af ørehængere,” som BT skrev i en anmeldelse, ligeledes til fem stjerner.

Tim Christensen citerer også Ekstra Bladets to-stjernede anmeldelse med linjerne ”Tim Tørvetriller – Kong Christensen Den Kedelige er frygteligt tilbage” og Århus Stiftstidende, der kaldte plade ”Ugens Flødebolle” og ligeledes uddelte beskedne to stjerner.

GAFFA fangede Tim Christensen for at høre, hvorfor han gladelig vedkender sig, at nogen kalder ham en flødebolle og en tørvetriller.

– Ja, den er lidt alternativ, den annonce, og vi har fået utrolig god respons på den, siger Tim Christensen til GAFFA.dk og fortsætter:

– Grunden til vi har gjort det er, at mange folk har det indtryk at pladen har fået generelt dårlige anmeldelser. Det er bare langt fra sandheden. I denne annonce står det sort på hvidt, da ingen anmeldelser er udeladt. Her er de alle sammen. The ”awful” truth, om man vil.

De i alt 16 anmeldelser giver sammenlagt 62 stjerner, svarende til et gennemsnit på 3,875 stjerner ud af seks. Og det må da i hvert fald siges at være over middel.

Tim Christensen indleder sin Danmarksturné 5. februar på Godset i Kolding.


13 kommentarer. Tilføj din nedenfor.
Sortering:
0
Endnu en 5 stjernet anmeldelse er netop kommet ind af døren.

GEAR *****
Søger man forandring hos Tim eller en tilbagevenden til hans hardrock, ligget svaret ikke på Superior. Til gengæld får man en suite af sublime sange a McCatney'ske dimensioner, som ikke bare står funklende klare under første afspilning men vinder yderligere ved næste og næste og ..........

Så er vi oppe på 17 anmeldelser, 67 stjerne og et gennemsnit på 3,941 - Godt gået Tim!
0
Sgu en meget grinern idé - en ærlig reklame for en gang skyld? ;)
0
jeg synes det er voldsomt fedt gjort - fem års pause fra offentligheden, førstesinglen der handler om frygten for ikke at slå til, originalt og selvironisk cover og nu det her.

Stor, stor kontekst af Tim C!
0
Sjov annonce, hvad man dog godt (i artiklen) kunne så tvivl om er påstanden at 3,875 (eller 3,941) "i hvert fald må siges at være over middel."

En ting er at 3 er det halve af 6, men hvordan anmeldes der egentlig?

De pt. seneste 15 anmeldelser på gaffa.dk har fået 63 stjerner i alt.

Det er 4,2 i snit.
0
Og når nu anmelderne ikke giver 0 stjerner, så er middel rent faktisk 3,5...
0
Hehe. Tak for statistikken Georg.
Jeg tror nu, at gennemsnittet på skalaen gerne skulle ligge på 3,5 - altså lige mellem én og seks stjerner, men det er da bemærkelsesværdigt, at der bliver givet så mange stjerner i de sidste 15 anmeldelser.

Simon
0
Respekt til Tim C!
0
Det er en gimmick der tidligere er blevet brugt af Arvid (ham med "Så Længe Det Svinger"). Hans andet album fik også elendige anmeldelser, og det blev så blæst ud over alle reklamer for det.
0
Min umiddelbare fornemmelse efter mange års læsning af anmeldelser i Gaffa er, at der generelt gives flest karakterer i den øverste del af skalaen.
Jeg har lige talt de sidste 100 anmeldelser sammen, og de giver et gennemsnit på 3,82 stjerner (så de sidste 15 anmeldelser var væsentligt over gennemsnittet). 100 anmeldelser er naturligvis heller ikke et klart udtryk for niveauet, og de siger jo ikke noget om, hvordan de andre medier anmelder niveaumæssigt.

Men konklusionen er vel, at Tim har fået anmeldelser, der ligger lidt over middel, hvilket efter min mening korresponderer fint med min egen holdning: Tim er dygtig, men kunsterisk uninteressant.
0
Hey hestefar (!?) og Jer andre.

Bare lige en tilføjelse her:

Jeg synes, det er en væsentlig debat, og jeg har samme fornemmelse; altså at der gives stjerner højere end middel på 3,5. Specielt kan man jo diskutere om karakteren 4 ikke dækker et ret stor spektrum.
Men der er også i hvert fald et par gode forklaringer:
- Dels vælger GAFFA (selvom de anmelder så meget som muligt) nogle koncerter og udgivelser fra, fordi de måske er for små. Altså demo-agtige ting, ep'er, små danske bands osv.
- Dels er mange af de marginale indieudgivelser blevet udgivet i deres hjemland først. I Sverige, USA, Canada, whereever. Og hvis de er en "succes", kunstnerisk og kommercielt, så bliver de distribueret i Danmark også. Det vil sige, at det er nogle af de bedre plader, der bliver forfordelt, hvis man kan sige det sådan.

Man kan selvf. indvende, at så burde man tilpasse skalaen efter det.

Simon
0
Tror det er svært at have en objektiv skala. Anmeldelserne er skrevet af én person, og det er denne persons fuldstændigt subjektive mening der ligger til grund for karakteren. Derfor bør karakteren kun være vejledende, og den virkelige information findes i anmeldenses brødtekst. Det er også ud fra denne at man kan konkludere hvor vidt man er enig eller ej med anmelderens kriterier og vurdering. Tror det er svært for mange anmeldere at give 1 eller to stjerner da de fleste udgivelser der når ud over demo-bånd og lign. har en vis kvalitet uden af den grund at være mesterværker. Så ender dommen på 3-4 stjerner.
0
I forhold til skalaen er det et utaknemligt job at være anmelder. Der er jo et hav af vinkler, der skal tages hensyn til for den seriøse anmelder. Det gør naturligsvis, at teksten skal have et højt "analystisk" niveau på få linier, selvom det som regel er stjernerne, der kommer i centrum. Et eksempel er Tim Cs nye - den har naturligvis fået blandede anmeldelser, fordi fokus har været forskelligt fra anmelder til anmelder (ikke en stor opdagelse, men værd at tænke over!) For de kunstneriske ambitioner snakker vi vel 2-3 stjerner for det nye Tim C, mens melodierne måske er 4 stjerner værd. Måske burde nogen musiknørder lave en sådan opdeling, hvor der gives stjerner i forskellige kategorier, så læseren har bedre mulighed for at vide, hvilken type plade, der EGENTLIG snakkes om? Måske for omfattende...
0
Nu skal det jo ikke lyde, som om Tim C er den første der har gjort det. Jeg husker en reklame for Niarns "Antihelt" fra hvad 2005, hvor to gode anmeldelser var stillet op over for to negative med teksten "Hvad med at høre den selv?".

Derudover udgav Metallica singlen "Whiskey in the Jar" i 1999 hvor coveret var en collage af avisklip, der ALLE svinede Metallicas retning til, fortalte om hvordan de engang var osv. Men ok, det er nok også kun Metallica, og ikke Tim C, der kan slippe af sted med et så gennemført move!

Log ind for at kommentere.

I dag, kl. 07:13

Beyoncé til Danmark

Divaen giver dansk koncert til sommer

I dag, kl. 12:03

Video: Elton John synger carpool-karaoke

Det populære indslag med James Corden har denne gang haft besøg af Sir Elton

I dag, kl. 07:48

Video: Se Coldplay, Beyoncé og Bruno Mars’ Super Bowl-optræden

Poppen blev hyldet ved dette års halftime show

I dag, kl. 10:49

Beyoncé beskyldt for plagiat i sin helt nye musikvideo

Beyoncé svarer på beskyldninger om ulovlig brug af videoklip fra dokumentaren That B.E.A.T.

I dag, kl. 10:34

Rock-ikonerne Whitesnake gæster Danmark

Whitesnake indtager København i sensommeren på deres The Greatest Hits Tour

I dag, kl. 10:22

15 forunderlige facts om Beyoncé

Varm op til verdensstjernens koncert i Parken med 15 interessante oplysninger, du måske ikke vidste

GAFFA Shop

Christensen, Tim And The Damn Crystals: Tim Christensen And The Damn Crystals
Kr. 139,00
Køb på GAFFA Shop
Christensen, Tim: Honeyburst (Vinyl)
Kr. 179,00
Køb på GAFFA Shop
Christensen, Tim: Live At Abbey Road Studios (2xCD)
Kr. 69,00
Køb på GAFFA Shop
Christensen, Tim: Live At Abbey Road Studios (2xVinyl)
Kr. 199,00
Køb på GAFFA Shop
Christensen, Tim: Pure McCartney (2xVinyl/DVD)
Kr. 219,00
Køb på GAFFA Shop

GAFFA nyhedsbrev

Modtag mails om ugens vigtigste nyheder, anmeldelser, koncerter og fester. Du kan afmelde igen til enhver tid.